Siltumenerģijas tarifs saglabāsies zemākais pusotra gada laikā

Siltumenerģijas tarifs šā gada septembrī ir par 31,3% zemāks salīdzinājumā ar 2008.gada oktobri un par 27% zemāks, nekā vidējais siltumenerģijas tarifs pagājušajā apkures sezonā.

Tādējādi iedzīvotājiem šogad par siltumu būs jāmaksā vismaz par ceturto daļu mazāk nekā pērn, ziņo akciju sabiedrība „Rīgas Siltums”. Tāpat kā jūlijā un augustā, arī septembrī par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 31,29 Ls/MWh (bez PVN), kas ir zemākais pēdējā pusotra gada laikā.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 10.septembra lēmumam Nr.287 as „Rīgas siltums” siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai. Gāzes cena veido 83% no kopējām siltumenerģijas izmaksām, tādējādi plānot iespējamo maksu par siltumu var, pamatojoties uz "Latvijas Gāzes" prognozētajām gāzes cenām.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājas lapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz a/s „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” līdz tekošā mēneša 10.datumam. a/s „Latvijas Gāze” paziņojumā publicētas prognozes liecina, ka oktobrī un novembrī dabasgāzes tirdzniecības cena būs 130 Ls/tūkst.nm3.

Svarīgākais