Centrāltirgū īstens sēņu laiks

© F64

Nenoliedzami, daudziem sēņošana ir tīkama nodarbe un rudens pusē tiek ķemmēti meži, cerot grozu bagātīgi piepildīt ar meža veltēm. Taču tie, kuriem nav laika vai iespēju pievērsties šai aktivitātei, bet sēnes kārojas tik un tā, var doties uz Rīgas Centrāltirgu – tur šobrīd ļoti plašs sēņu piedāvājums, arī to cenas kļuvušas daudz draudzīgākas pircēju maciņiem.

Ja pirmās baravikas, kas Centrāltirgū parādījās vasaras pilnbriedā, maksāja gandrīz 20 eiro kilogramā, pagājušonedēļ to cena bija sarukusi uz pusi, bet šobrīd tās var iegādāties, sākot no pieciem eiro kilogramā, līdz desmit eiro. Daļa tirgotāju sēnes jau laikus ir pārgriezuši uz pusēm, lai pircējs, tā teikt, būtu pilnīgi drošs par sēņu kvalitāti. Nedaudz lētākas kļuvušas arī gailenes - tās var iegādāties, sākot no 1,30 litrā vai 3,50 līdz četri eiro kilogramā.

Visplašākā klāstā sēnes atrodamas tirdzniecības stendos, kas ir novietoti paralēli Gaļas paviljonam.

Jau trešo nedēļu pēc kārtas kāds zemnieku audzētais produkts piedzīvo ievērojumu cenu sarukumu - šonedēļ kārta burkāniem. Tos var nopirkt no 20 centiem līdz vienam eiro kilogramā.

Atsevišķās tirdzniecības vietās joprojām var iegādāties zemenes - šīs ogas maksā no 2,50 līdz 4,50 eiro kilogramā, avenes - 1,80 līdz 2,20 eiro, ķirši no 50 centiem līdz trīs eiro, kazenes - 1,30 eiro (par kastīti), brūklenes - 2,50 eiro litrā, plūmes no 70 centiem līdz 2,50 eiro, jāņogas - 1,60 eiro, mellenes ap diviem eiro litrā un lielogu mellenes no pieciem līdz 6,50 eiro kilogramā. Smiltsērkšķiem cena pieci eiro, bumbieri maksā no viena līdz diviem eiro, bet āboli no 50 centiem līdz 1,50 eiro kilogramā.

Protams, neiztrūkst arī citi lauku labumi. Tomāti maksā no 30 centiem līdz 1,80 eiro, gurķi no 60 centiem līdz 1,20 eiro, sviesta pupas - 1,20 eiro. Kartupeļi maksā, sākot no 25 centiem kilogramā, kāposti no 50 centiem līdz 1,50 eiro, ziedkāposti no viena līdz 1,80 eiro, sarkanās bietes - 60 centu, sīpoli maksā no 70 centiem līdz vienam eiro kilogramā, kabači ap 70 centiem, ķiploki no 3,50 līdz četriem eiro kilogramā.



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais