Rīgā vairāki jaunieši izklaidējušies ļoti bīstamā veidā

© Rīgas pašvaldības policija

15.augusta vakarā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka uz kāda daudzdzīvokļu nama jumta Dzelzavas ielā atrodas vairāki jaunieši.

Ierodoties adresē, apsekota kāpņu telpa, konstatēts, ka durvis, kuras ved uz bēniņiem ir atvērtas. Apsekoti bēniņi, neviena persona netika pamanīta. Uzkāpjot caur lūku uz jumta, pamanītas četras personas - divi zēni un divas meitenes.

Jauniešiem dots rīkojums nokāpt no jumta un doties pie operatīvā transportlīdzekļa. Vēlāk pārbaudīti jauniešu dati, noskaidrots, ka jaunieši ir vecumā no 14 līdz 15 gadiem. Par notikušo informēti jauniešu vecāki, kuri ieradās notikuma vietā un paskaidroja, ka veiks audzinoša rakstura pārrunas ar bērniem. Pieņemtas liecības, pēc kurām bērni devās ar vecākiem mājās.

Policisti sazinājās ar nama apsaimniekotāju, kurš informēts par notikušo un paskaidroja, ka tiks veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai noslēgtu izeju uz jumta.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais