Autobusus apsola skolām

LABDARI. Rīgas mērs Nils Ušakovs un Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens pie autobusiem, kas apsolīti skolām © Publicitātes foto, Aivars Liepiņš

Rīgas dome atsaukusies uz skolu vadītāju runām, cik labi būtu, ja skolām būtu autobusi.

Pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme kopš 2013. gada katru gadu saņem 35 jaunus lielākas ietilpības autobusus, tāpēc iepriekš lietotajiem autobusiem jāatrod vai nu pircēji, vai cits pielietojums. Uzņēmumam vieglāk autobusus pārkrāsot, kas izmaksājis tikai 400 eiro, un atdāvināt, nevis meklēt tiem pircējus un kaulēties par to cenu.

Par savu autobusu vajadzību runājušas skolas, kurām ir lieli dažādu interešu kolektīvi (kori, deju kolektīvi u.tml.), no Rīgas centra tālākas skolas un skolas ar specifiskām izglītības programmām. Tomēr nav gluži droši, ka skolas tiešām pieņems autobusus, kad skolu administrācijas apsvērs, cik lielas rūpes tie prasa. «Šobrīd notiek sarunas ar skolu administrācijām, jo var gadīties, ka skolām šie transportlīdzekļi nemaz nav vajadzīgi. Paskatīsimies, vai šie 15 autobusi tiek aktīvi izmantoti un vai tam ir pielietojums. No atsevišķām skolām dzirdēju, ka šādi autobusi noderētu,» skaidro Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas domes preses pārstāvis Uģis Vidausks Neatkarīgajai apliecināja, ka autobusu lietošanu nodrošinās Rīgas pašvaldības budžets, bet paliek atklāts jautājums par autobusu uzturēšanu kārtībā bez Rīgas satiksmes remonta bāzes.



Svarīgākais