Rīgas mērs aplūkos autobusus, kurus nodos skolu rīcībā

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) šodien apskatīs pirmos septiņus autobusus, ko uzņēmums "Rīgas satiksme" nodos skolu rīcībā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Apskate sāksies plkst.12 un notiks "Rīgas satiksmes" 7.autobusu parkā, Vestienas ielā 35.

Kopumā "Rīgas satiksme" skolu rīcībā plāno nodot 15 "Ikarus" markas autobusus. Plānots, ka visi autobusi tiks sagatavoti līdz augusta beigām.

Autobusi skolām tiek nodoti, jo "Rīgas satiksme" kopš 2013.gada ik gadu saņem jaunus 35 lielākas ietilpības autobusus, tādējādi pilsētas maršrutu tīklā samazinās vajadzība pēc šādas ietilpības autobusiem. Patlaban 15 ''Ikarus'' minibusi ir noņemti no ekspluatācijas sabiedriskā transporta maršrutos, tāpēc ir iespēja tos nodot Rīgas skolām. Visi autobusi ir labā tehniskā stāvoklī un droši izmantojami mācību iestāžu vajadzībām.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.