Šodien Spīķeru kvartālā darbojas Latvijas lielākais restorāns

© publicitātes

Sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau trešo gadu Rīgas svētku laikā Spīķeru laukumā durvis ver „Rīgas svētku restorāns”. Šogad tā tēma būs „Ar dabu šķīvī”, kas iezīmēs  Rīgas-Gaujas reģiona iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā. 

Apvienojot prasmes un zināšanas, šefpavāri iepazīstinās iedzīvotājus un pilsētas viesus ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem produktiem, kā arī sniegs ieskatu „Street Food” garšu pasaulē. Paralēli vēderpriekiem „Rīgas svētku restorānā” uzstāsies arī mūziķi Miks Dukurs, Beāte Zviedre, Līva Dumpe un Alise Kante, savukārt nelielas atrakcijas viesīs veselīgu azartu ikvienā apmeklētājā.

Šogad dalību svētkos jau apstiprinājuši: 3 Pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, „Avalon”, „B-Bārs”, „Entresol”, „Equus”, „Kaļķu vārti”, „KID*”, „Le dome”, „MUUSU”, „Pagalms”, „Piens”, „Skyline bar”, „Tinto”, „Valtera restorāns”, „KASHA Gourmet", „Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” un „Vincents”.

Titula „Eiropas gastronomijas reģions 2017” viens no mērķiem ir saglabāt vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, mudinot Rīgas restorānus vēl vairāk izmantot vietējos labumus, kas veicinātu ne tikai reģionu iesaisti, bet arī efektīvu mijiedarbību, kā rezultātā rastos ne vien veiksmīga sadarbība, bet arī ilgtspējīga attīstība.

Latvijā

Aizsardzības nodrošināšanai ir nepieciešams lielāks finansējums, un to var atrast valsts pārvaldē, kā to līdz šim ir pauduši valdības pārstāvji. Tomēr tas ir liels izaicinājums un no valdošās koalīcijas politiķiem prasīs sāpīgus lēmumus, tādēļ, visticamāk, tiks balansēts starp budžeta izdevumu samazinājumu un ienākumu palielinājumu, respektīvi, nodokļu pārskatīšanu, intervijā aģentūrai LETA prognozē bankas "Citadele" galvenais ekonomists un ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrības "CBL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kārlis Purgailis.

Svarīgākais