Doms atver durvis bērniem

© F64

Doma draudze aicina svinēt Rīgas svētkus un Rīgas Doma jubileju ar izglītojošu un izklaidējošu pasākumu, kurā mazajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties ap 20 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā un piedzīvojumu takās.

Ikviens varēs atrast savām interesēm piemērotāko nodarbošanos - zīmēt multfilmas, darināt tērpus, gleznot, gatavot ērģeļu stabules, vārīt zupu vai pērļot. Darbnīcu nodrošināšanā iesaistīsies tērpu māksliniece Sonita Pāvuliņa, gleznotāja Ieva Bondare, diriģente un mūzikas skolotāja Ilona Veldre, ērģeļu meistars Viesturs Ilsums, arhitekts Kārlis Stepe, māksliniece Lauma Palmbaha, Rīgas Doma Svētdienas skolas vadītāja Ināra Pučuka, Doma draudzes jaunieši un daudzi citi.

Noslēguma koncertā plkst. 15.00 uzstāsies bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” Dailas Martinsones un Zigdas Martinsones vadībā, Mārtiņš Ruskis un grupa „Vintāža”.

Šī ir diena, kad Rīgas Doma durvis visas dienas garumā ir atvērtas bērniem, ļaujot iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni.

Svarīgākais