Svētku ietvaros notiek gadatirgus "Gabaliņš Latvijas”

© publicitātes

Meistaru gadatirgū „Gabaliņš Latvijas” pirmo reizi Rīgu sveikt pilsētas svētkos ieradīsies pārstāvji no Latvijas novadiem un lielākajām pilsētām. Tirdziņā „Gabaliņš Latvijas” rīdziniekus un svētku viesus ar saviem darinājumiem priecēs meistari no Latvijas novadiem, būs skatāma kultūras programma, iespēja iepazīt plašo Latvijas tūrisma piedāvājumu.

Esplanāde Rīgas svētku laikā pārtaps par nelielu mūsu valsts - Latvijas - modeli. Parkā savu meistaru piedāvājumu rādīs Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale un īpaša vieta tiks atvēlēta Latvijas galvaspilsētai - Rīgai. Katrā zonā atradīsies novadu tautas daiļamata meistaru darinājumi un informatīvās teltis, kurā būs atrodami tūrisma ceļveži, informācija par Latvijas novadu, pilsētu un pagastu skaistākajām un ievērojamākajām vietām.

Pasākumā „Gabaliņš Latvijas” būs iespējams skatīt Latvijas meistaru unikālās prasmes. Savu veikumu un prasmes demonstrēs amatnieki, mājražotāji, zemnieki un mazie uzņēmēji - Esplanādē būs skatāmi un iegādājami adījumi, audumi, koka izstrādājumi, galda spēles, pinumi, kalumi, māla, porcelāna, stikla, ādas, lina un filca izstrādājumi, bižutērija, pērles, mežģīnes, dabīgie skaistumkopšanas produkti, garšvielas, dabīgās ziepes, tēja, svaigi dārzeņi un medus.

Svarīgākais