Šodien un rīt - transports bez maksas

© F64

Rīgas svētku laikā - 13.augustā un 14.augustā - sabiedrisko transportu pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs izmantot bez maksas, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

Bez maksas varēs izmantot autobusus, tramvajus un trolejbusus, izņemot minibusus, nakts satiksmes maršrutus un Retro tramvaju. Maksas autostāvvietas, kuras apkalpo RS, Rīgas svētku laikā varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes autostāvvietu K.Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama - tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Zaķis norādīja - tā kā šogad pilsētas viesiem un iedzīvotājiem tiek piedāvāta plaša svētku programma, sabiedriskā transporta kustība tiks pielāgota svētku norises vietām, kursēs lielākas ietilpības transporta līdzekļi, atsevišķos maršrutos atbilstoši pasažieru plūsmai tiks nodrošināti papildu reisi.

Saistībā ar Rīgas svētku pasākumiem Grīziņkalnā 12.augustā no plkst.23.30 līdz plkst. 00.30 tiks organizēti papildu reisi 6.autobusa maršrutā: no pieturvietas "Vārnu iela" uz Dreiliņiem un no pieturvietas "Grīziņkalns" uz Abrenes ielu.

13.augustā un 14.augustā saistībā ar pasākumiem Lucavsalas atpūtas zonā 40.maršruta autobusi, braucot Ziepniekkalna virzienā, pieturēs pieturvietā "Lucavsala".

Savukārt 11.maršruta tramvaji 13.augustā un 14.augustā kursēs pēc pagaidu kustības saraksta, lai uzlabotu Rīgas iedzīvotāju un viesu nokļūšanu Mežaparkā un Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Naktī no 13. uz 14.augustu transporta kustība atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks nodrošināta līdz plkst.1 no pilsētas centra, apkalpojot pēc iespējas lielāku daļu pilsētas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu uz un no organizētajiem svētku pasākumiem.

Nakts satiksmes maršruti tiks nodrošināti naktī no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu pēc ierastā saraksta. Tāpat minibusi 13.augustā un 14.augustā kursēs pēc sestdienu, svētdienu un brīvdienu grafika.

Svarīgākais