Krustpils ielā zem dzelzceļa izbūvē ūdensvadu

Mikrotunelēšana Krustpils ielā. Mikrotunelēšanu veic datorizēti, ar speciāla rotējoša urbja palīdzību pazemē samaļot visu, kas ir cauruļvada izbūves ceļā © F64

Šovasar SIA Rīgas ūdens (RŪ) uzsāka liela diametra maģistrālā ūdensvada izbūvi Krustpils ielā no Maskavas un Krustpils ielas krustojuma līdz Granīta un Malēju ielas krustojumam. Pēc tā pabeigšanas Ķengaragā tiks nodrošināta labāka un drošāka ūdensapgāde. Projektu īsteno vairākos posmos, lai pēc iespējas mazāk ietekmētu satiksmi.

Ir noslēdzies nozīmīgs darbu posms - mikrotunelēšana Krustpils ielā zem dzelzceļa pārbrauktuves. Izbūvējot cauruļvadus, ar šo beztranšejas metodi tiek nodrošināta lielāka precizitāte, ielu (vai kā šajā gadījumā - sliežu ceļus) nevajag pārrakt, tādējādi netiek bojāts segums un tiek saudzēta vide.

Mikrotunelēšanu veic datorizēti, ar speciāla rotējoša urbja palīdzību pazemē samaļot visu, kas ir cauruļvada izbūves ceļā. Izmantojot lāzera staru, caurules iespējams ievirzīt precīzi noteiktā trajektorijā zem ielas seguma vai sliežu ceļa, kā tas bija Krustpils ielā.

informē, ka Krustpils ielā zem dzelzceļa mikrotunelēšanas posms ir 41 metru garš, 860 mm diametra ūdensvada aizsargcaurules tika guldītas 2,7 metru dziļumā. Pēc aizsargcaurules izbūves tajā tiks iebūvēta ūdensvada caurule, tādejādi nodrošinot maģistrālajam ūdensvadam papildu aizsardzību un drošību dzelzceļa šķērsojuma vietā. Kopumā ar šādu tehnoloģiju zem dzelzceļa tika iebūvēts 21 cauruļu posms, katrs divu metru garumā. Mikrotunelēšanas ātrums konkrētajā posmā bija 7 metri stundā, taču ilgu laiku prasa tehnoloģisko būvbedru sagatavošanas darbi. Krustpils ielā, izmantojot beztranšeju metodi, aizkavēšanās nebija.

No Maskavas un Krustpils ielas krustojuma līdz Granīta un Malēju ielu krustojumam paredzēts izbūvēt ūdensvadu ar kopējo garumu 2900 metru. Pašlaik ir izbūvēts 1841 metrs ūdensvada.

Tiks izbūvēti ūdensvada pieslēgumi uz privātīpašumiem, kā arī pārslēgti esošie pievadi.

Būvniecības darbu dēļ jau kopš 5. jūlija ir ierobežota satiksme posmā no Krustpils ielas krustojuma ar Sila ielu līdz krustojumam ar Granīta ielu, izveidojot vienvirziena satiksmes posmu no pagrieziena uz Getliņiem līdz Maskavas ielai. No Maskavas ielas uz Krustpils ielu līdz pat Getliņu pagriezienam satiksme ir slēgta. Provizoriski šāds satiksmes risinājums varētu saglabāties līdz 22. augustam. No Krustpils ielas 70A līdz Maskavas ielai ir noteikti ātruma ierobežojumi 30 km/h.

Autovadītāji, kuriem jānokļūst no Maskavas ielas uz Krustpils ielu, aicināti izmantot apbraucamo ceļu līdz Slāvu tilta pārvadam un rotācijas aplī turpināt ceļu pa Krustpils ielu. Savukārt tiem autovadītājiem, kuru ikdienas maršruts ir no Granīta ielas puses virzienā uz Maskavas ielu, būs jāņem vērā ātruma ierobežojumi un jārēķinās ar sastrēgumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.