Daugavas stadiona pārbūvei ceļš vaļā

© F64

Daugavas stadiona atjaunošanas projektam Eiropas Komisija (EK) devusi galīgo apstiprinājumu, un tas nozīmē, ka projekta attīstītāji varēs gan saņemt Eiropas Savienības fondu finansējumu, gan veikt kapitālieguldījumus, gan slēgt būvniecības līgumus. Tas ļauj cerēt, ka visu objektu īstenos tā, kā tas ir plānots, sākot jau ar jaunām tribīnēm 2018. gadā.

«Šis EK dokuments ir kā boja, kurai beidzot ir pievienots enkurs, lai tā neaizpeld. Savukārt Daugavas stadions šim projektam ir tas enkurs, jo nu to varēs iekļaut pamatkapitāla ieguldījumos, ko bez šā, juridiskajā valodā lietotā - valsts atbalsta notifikācijas apstiprinājuma - mēs nevarējām darīt. Bez šā ieguldījuma nevarējām arī spert tālākos soļus un arī saņemt ES finansējumu nebija iespējams,» procedūras nianses skaidroja kultūras un sporta centra Daugavas stadions valdes loceklis Elmārs Martinsons, norādot, ka šis EK apstiprinājums ir kā drošības garants tam, ka projektu varēs īstenot tā, kā tas ir iecerēts, - visu kopumā, ne tikai kādu daļu, un arī nauda netiks pārdalīta citiem mērķiem. «Ir svarīgi zināt, vai, pirmajā posmā uzceļot tribīnes, tas tā arī nepaliks vienīgais uzlabojums šajā objektā, bet tas tiks turpināts,» uzsvēra Daugavas stadiona valdes loceklis. Līdzko beigsies iepirkuma konkurss (tas notiks šajās dienās) tribīņu celtniecībai un būs noskaidrots uzvarētājs, tiks iesniegts arī projekta pieteikums.

Jāatgādina, ka abas projekta kārtas plānots paveikt līdz 2022. gadam un to īstenos kultūras un sporta centrs Daugavas stadions sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Pārbūvei plānots izmantot vairāk nekā 40 miljonus eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, kā arī valsts līdzfinansējumu aptuveni 7 miljonu eiro apmērā. Projekts paredz izveidot vieglatlētikas arēnu, dabiskās zāles futbola laukumu, bobsleja starta estakādi, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu, manēžu, treku riteņbraukšanai un komandu sporta spēļu treniņiem, kā arī citu sporta veidu vajadzībām. Tāpat te būs multifunkcionāla halle, ledus halle hokejam, daiļslidošanas un kērlingam. Teritorijā ir plānotas arī telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai un birojiem.



Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais