Veicinās Rīgas un Sanktpēterburgas ekonomiskos un kultūras sakarus

No 10. līdz 12. martam Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar uzņēmēju un pašvaldības pārstāvju delegāciju dosies darba vizītē uz Sanktpēterburgu.

Tās laikā Rīgas domes priekšsēdētājs tiksies ar Sanktpēterburgas gubernatori Valentīnu Matvijienko un ar Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Vadimu Tjuļpanovu. Delegācijas dalībnieki tiksies arī ar Sanktpēterburgas administrācijas Kultūras komitejas vadību un citiem Sanktpēterburgas pilsētas pārstāvjiem.

Pašvaldības pārstāvji plāno arī iepazīties ar jaunajām sporta skolām, kas tiek projektētas Sanktpēterburgā, ar Sanktpēterburgas „Tautas nama” darbību, apmeklēt Sanktpēterburgas universitātes Baltu valodu nodaļu, kā arī pētīt pilsētas ēku fasāžu apgaismojuma jautājumus. Tiks runāts arī par plāniem 2011. gadam, kad ir paredzētas Rīgas kultūras dienas Sanktpēterburgā.

Delegācijas sastāvā uz Sanktpēterburgu dosies uzņēmēji, kas pārstāv tūrisma, pārtikas ražošanas un citas nozares, tai skaitā „Rīgas piena kombināta” valdes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, restorānu tīkla „ Lido” īpašnieks Gunārs Ķirsons, Latvijas-Krievijas uzņēmēju padomes līdzpriekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks un citi.

Trešdien, 12. martā Latvijas Republikas konsulātā Sanktpēterburgā domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atklās konferenci: „Rīga un Sanktpēterburga: partnerība un kooperācija”. Tās ietvaros notiks zīmola LIVE RIGA prezentācija, Latvijas tūroperatoru un aviokompānijas „Air Baltic” prezentācijas, kā arī „Rīgas tirdzniecības markas” produktu degustācija un kontaktu birža.

Kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem uz Sanktpēterburgu dosies Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš vizītes laikā prezentēs Siguldu kā tūrisma galamērķi. Kā zināms, Sigulda būs Rīgas partnerpilsēta 2014. gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Vizītē uz Sanktpēterburgu dosies arī festivāla „Zelta maska Latvijā” vadītāja Jūlija Ločmele. Šogad festivāls iepazīstinās rīdziniekus ar Sanktpēterburgas teātru uzvedumiem.