Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīt no rīta plāno daļēji atjaunot satiksmi pār Brasas tiltu

Rīt, 10.martā, agri no rīta plānots daļēji atjaunot satiksmi pār Brasas tiltu virzienā no Mežaparka uz Rīgas centru, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks.

"Par 99% var teikt, ka rīt no plkst.6 būs atvērta viena josla virzienā uz centru. Tomēr gan zem tilta esošā Laktas iela, gan gājēju kustība pāri tiltam vēl būs slēgta," sacīja Mucenieks.

"Rīgas ūdens" prognozē, ka satiksmi uz Brasas pārvada varēs pilnībā atjaunot līdz rītdienas vakaram.

Šodien no plkst.12 tika pilnībā atjaunota 11.maršruta tramvaju kustība pār Brasas tiltu.

Joprojām vēl ir mainīts 9.autobusa maršruts: autobusi no centra kursē pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Mazo Biķernieku ielu, Biķernieku ielu, Struktoru ielu, Brīvības ielu, Gustava Zemgala gatvi, Gaujas ielu līdz Brasas tiltam un tālāk pa maršrutu.

Virzienā uz centru 9.maršruta autobusi kursē līdz Gaujas ielai, pa Gustava Zemgala gatvi, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrs informē, ka ūdensvada avārijas novēršanas darbu dēļ citu transporta līdzekļu, izņemot 11.maršruta tramvaju, satiksme uz Brasas pārvada ir slēgta, aizliegta arī gājēju kustība.

Slēgtā pārvada dēļ iespējamas satiksmes problēmas arī citviet pilsētā. Līdz brīdim, kad satiksme būs pilnībā atjaunota, teritorijā ap tiltu, kā arī Sarkandaugavā un Mežaparkā dežūrēs Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji, palīdzot iedzīvotājiem atrast apbraucamos ceļus.

Kā ziņots, ceturtdien, 4.martā, pie Brasas pārvada plīsa maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri. Avārija notika pirms plkst.17, bet pilnībā ūdens izplūdi izdevās novērst tikai plkst.22.30. Lai apturētu ūdens izplūdi, vajadzēja aizvērt 15 dažāda izmēra aizbīdņus. Darbus apgrūtināja gan apledojums, gan rūsa.

"Rīgas ūdens" pārstāvji informēja, ka plīsušais ūdensvads ir vairāk nekā 70 gadus vecs - tas uzbūvēts 1937.gadā. Šādu ūdensvadu Rīgā ir 10% no visa tīkla.

Ūdensvada avārijā pie Brasas pārvada izplūduši 14 000 kubikmetru ūdens.

Viens iedzīvotājs vidēji diennaktī izlieto 150 līdz 200 litrus ūdens, tādējādi ar šo ūdens daudzumu vienam cilvēkam varētu pietikt 190 līdz 250 gadiem.

Ūdensapgādes tarifs paredz, ka kubikmetrs ūdens maksā 43,7 santīmus, līdz ar to zemē ir izlijuši vairāk nekā 6000 latu.