Rīgā riteņbraucējs ar metāla stieni iekausta ceļu policistus

© F64

Rīgā vakar aizturēts agresīvs riteņbraucējs, kurš ar metāla stieni iekaustījis ceļu policistus, ziņo Valsts policija.

Vakar ap pulksten 23.50, patrulējot Ulbrokas ielā, ceļu policijas darbinieki pamanīja kādu velosipēdistu, kurš pārbrauca pāri sarkanajai luksofora gaismai. Likumsargi centās velosipēdistu apturēt, taču velosipēdists, pamanot ceļu policistus, bēga prom.

Likumsargi ar automašīnu sāka dzīties pakaļ. Brīdī, kad policisti notvēra riteņbraucēju, viņš uzsāka aktīvu pretošanos un ar metāla stieni sāka sist likumsargiem, kā rezultātā abiem policistiem tika nodarīti miesas bojājumi.

Tādēļ agresīvā vīrieša savaldīšanai nācās pielietot speclīdzekļus, un vīrietis tika aizturēts. Pārbaudot viņa personību, noskaidrots, ka viņš dzimis 1963.gadā.

1971.gadā dzimušais policists tika nogādāts medicīnas iestādē, taču otram, 1975.gadā dzimušajam policistam, nebija nepieciešama hospitalizācija.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai. Par šādu noziegumu likumā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Lai gan pilnīgi no gaisa grābts ir datējums, ka tieši 1670. gada 21. oktobrī “kāds Priekules kalējs no Zviedrijas Johansons izgatavojis ierīci lidošanai, ko arī izmēģinājis,” mēģināsim noticēt 17. gadsimta otrās puses vai 18. gadsimta sākuma cilvēka prasmei pārvērst sevi par mazu planierīti, ko tagadējie cilvēki ir iemanījušies izdarīt, izmantojot planēšanai daudz piemērotākus materiālus un tehnoloģijas.

Svarīgākais