Tikko no cietuma izlaista sieviete pastrādā noziegumu

© Valsts policija

Vakar, 2.augustā, kopīgas iedzeršanas laikā vīrietim tika nozagts telefons. Vīrietis to konstatēja tikai tajā brīdī, kad gāja prom no vietas, kurā atradās kopā ar kādu sievieti, gadījuma paziņu.

Viņš saprata, ka vienīgā persona, kas varēja nozagt telefonu, ir šī sieviete, tādēļ skrēja viņai pakaļ. Tajā brīdī garām brauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Latgales iecirkņa patruļpolicija, un apzagtais vīrietis viņiem uzreiz ziņoja par šo zādzību, kā arī norādīja uz personu, kura, iespējams, izdarīja šo zādzību.

Policisti nekavējoties notvēruši iespējamo zagli un atraduši pie viņas zagto telefonu. Aizturēšanas brīdī tika konstatēts, ka iespējamā zagle ir 1977.gadā dzimusi sieviete un ir jau vairākas reizes sodīta par līdzīgiem noziegumiem un par narkotiku realizāciju. Likumsargi arī noskaidroja, ka vainīgā sieviete tikai tās pašas dienas rītā ir izlaista no ieslodzījuma vietas.

Sieviete tika aizturēta un saistībā ar notikušo policija uzsāka kriminālprocesu par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais