Sportiskos rīdziniekus pulcēs uz fitnesa treniņu

© F64

Pirmo reizi Rīgas svētkos notiks fitnesa treniņš Rīga mostas svētkiem. Pirmā nodarbība sāksies sestdien, 13. augustā, pašā rīta agrumā – pulksten 7.10, tomēr pasākuma vadītājs Lauris Madžulis pieļauj, ka tieši rīta stunda ļaus izbaudīt īpaši sportisku noskaņu, kas motivēs darboties visas dienas garumā.

Šogad tiek svinēta Rīgas 815. gadadiena, pilsētas svētki notiek no 12. līdz 14. augustam. Ierasts, ka svētku laikā notiek daudzi kultūras un mākslas pasākumi un svētku viesiem piedāvā arī sportisku programmu. Rīgas svētku vēsturē fitnesa treniņš notiks pirmo reizi. Sestdien, 13. augustā, tas ilgs no pulksten 7 līdz 10 Lucavsalā, nodarbības vadīs profesionāli treneri - katru stundu būs cita veida treniņš. Pirmajā nodarbībā, kas sāksies pulksten 7.10, tiek gaidīti jogas draugi, fani un tie, kuri vēlas to apgūt, otrajā stundā, sākot no pulksten 8.10, paredzēta aktīva izkustēšanās skrējējiem pa Lucavsalu, bet pulksten 9.10 - funkcionālais treniņš. Nodarbības ir bez maksas. «Fitnesa treniņš ir motivācija pamosties agrāk sestdienas rītā, lai ar draugiem atnāktu un izbaudītu sportiskas aktivitātes un interesanti pavadītu laiku,» uzskata L. Madžulis. Pēc treniņa būs iespējams iegādāties kafiju un vieglas brokastis. Līdzi var ņemt paklājiņus, sedziņas, tiks nodrošināta bezmaksas velonovietne. Lai jaunajiem vecākiem nevajadzētu sēdēt maliņā un viņi varētu piedalīties fitnesa treniņā, bērnus pieskatīs auklītes īpašajā bērnu zonā.

Savukārt svētku pirmajā dienā, 12. augustā, no pulksten 13 Lucavsalas atpūtas zonā risināsies sacensības pludmales volejbolā Lucavsalas kauss, kas turpināsies nākamajā dienā no pulksten 9. Visas svētku dienas Ķīpsalas izstāžu hallē tiks izcīnīts Rīgas kauss florbolā. 13. augustā Lucavsalā notiks Daugavas kausa izcīņa peldēšanā atklātā ūdenī, kurā aicināti piedalīties gan profesionāli peldētāji, gan arī amatieri. Vakarā Lucavsalā sāksies pilsētas orientēšanās sacensības Lielais Rīgas piedzīvojums.

13. un 14. augustā, iedzīvotāji Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltiem varēs vērot starptautiskās sacensības burāšanā, kā arī piedalīties vai līdzi just basketbola sacensībās Krasta mačs, kam jau sākusies reģistrācija. Svētku rīkotāji aicina svētkos doties uz lidlauku Spilve, kur risināsies aviācijas salidojums Riga Fly in 2016. Svētku pēdējā dienā, 14. augustā, Rīgas kanālā notiks Airēšanas sporta svētki un Rīgas svētku pludmales regbijs.



Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais