Rīgā būtiski pieaug biznesa lidojumu skaits

FBO RIGA termināli pavisam noteikti var uzskatīt par vienu no labākajiem biznesa aviācijas centriem Eiropā © FBO Riga

FBO RIGA uzrāda būtisku uzņēmuma pakalpojumu pieprasījuma pieaugumu no brīža, kad tika atklāts jaunais biznesa aviācijas centrs, kas atrodas Starptautiskajā lidostā Rīga un ietver sevī daudzfunkcionālu ekskluzīvu termināli (1200 m²), augstas tehnoloģijas angāru (8400 m²), peronu ar gaisa kuģu stāvvietām un helikopteru laukumu. Gaisa kuģu glabāšanai un tehniskajai apkalpošanai paredzētā angāra kapacitāte sniedz iespēju brīvi tajā izvietot līdz piecām Boeing Business Jet lidmašīnām vai līdz deviņām Gulfstream G550.

Attīstot biznesa aviācijas sektoru Starptautiskajā lidostā Rīga un atverot jaunu biznesa aviācijas centru FBO RIGA, aviācijas operatīvais holdings Flight Consulting Group, kura sastāvā ietilpst FBO RIGA, plāno radīt 60 darba vietu.

Atbilstoši 2016. gada jūnija rezultātiem uzņēmuma apkalpoto biznesa aviācijas reisu apjoms ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn, arī apkalpoto pasažieru skaits ir dubultojies salīdzinājumā ar analoģisku 2015. gada periodu.

«Mēs esam ļoti priecīgi par to, ka mūsu klienti ir augstu novērtējuši jaunā centra FBO RIGA iespējas un priekšrocības. Rezultāti runā paši par sevi - mazāk nekā astoņu mēnešu laikā no jaunā kompleksa atklāšanas brīža mēs esam sasnieguši gadam plānoto mērķi - gan apkalpoto reisu, gan arī pasažieru skaita ziņā, un mēs negrasāmies pie tā apstāties. Pašreiz mēs turpinām pārrunas ar biznesa aviācijas operatoriem un privāto lidmašīnu īpašniekiem un piedāvājam viņiem izdevīgus risinājumus, kas tiek izstrādāti katram klientam individuāli, ievērojot tā uzdevumus un vajadzības,» uzsvēra Romāns Starkovs, FBO RIGA līdzīpašnieks.

Biznesa aviācijas centrs FBO RIGA, kas tika atklāts 2015. gada septembra sākumā, kļuvis par vienu no pēdējos gados vērienīgākajiem veiksmīgi īstenotajiem infrastruktūras projektiem Baltijas valstīs un NVS.

Vaicāts par attīstības perspektīvām, uzņēmuma līdzīpašnieks Romāns Starkovs norāda: «Rīga atrodas starp Austrumiem un Rietumiem - tātad ģeogrāfiski ļoti izdevīgā vietā. Sinerģijā ar spēcīgo profesionāļu komandu un mūsdienīgām tehnoloģijām FBO RIGA var kļūt par vadošo biznesa aviācijas centru plašā reģionā. Esošās attīstības tendences liecina, ka mums tas izdosies. Jāpiebilst, ka Oxford Economics aprēķini liecina, ka viens pasažieris biznesa aviācijā spēj dot tikpat lielu labumu, cik deviņi biznesa klases pasažieri, kas lido ar regulārajiem reisiem.

FBO RIGA termināli pavisam noteikti var uzskatīt par vienu no labākajiem biznesa aviācijas centriem Eiropā. To apliecina ne tikai darbības laikā pieaugošais klientu skaits, bet arī ekspertu vērtējums - FBO RIGA kļuva par absolūtu līderi nominācijā Handler / Service Provider / FBO, iegūstot Safīra Pegaza balvu, un atzīts par labāko FBO Eiropā. Savukārt centra būvniecībā ir izmantoti inovatīvi risinājumi, kas novērtēti arī ar divām 2015. gada Latvijas būvniecības balvām.

Safīra Pegazs ir vēl viens FBO RIGA veiksmes apliecinājums. Taču mēs nedomājam apstāties pie sasniegtā, balva - tas ir stimuls virzīties un attīstīties tālāk!»

UZZIŅAI

Par uzņēmumu Flight Consulting Group:

• Flight Consulting Group sniedz kompleksus biznesa aviācijas lidmašīnu virszemes apkalpošanas, lidojumu nodrošināšanas, privāto lidojumu organizācijas, gaisa kuģu pirkšanas un pārdošanas un aviācijas konsultāciju risinājumus

Flight Consulting Group operatīvajā holdingA sastāvā ietilpst šādi uzņēmumi:

• FCG OPS - Baltijas valstīs lielākais sertificētais dispečeru centrs ar darba režīmu 24/7;

• FBO RIGA, biznesa aviācijas centra operators lidostā Rīga un sertificētais virszemes gaisa kuģu, pasažieru un ekipāžu pakalpojumu sniedzējs;

• tūrisma aģentūra JET TRAVEL, kas specializējas uz ekipāžu un korporatīvo klientu pakalpojumiem;

• FCG Aviation Development, eksperts biznesa aviācijas infrastruktūras projektēšanas un attīstīšanas sfērā.



Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais