Vecrīgā divi jaunieši apzog iemigušu kungu

© Rīgas Pašvaldības policija

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no pilsētas videonovērošanas centra par diviem jauniešiem, kuri Audēju ielā apzog guļošu personu.

Ar videonovērošanas centra palīdzību jauniešiem caur kameras aci sekots. Policijas darbinieki ierodoties norādītajā adresē, sastapta vairāku jauniešu kompāniju. Videonovērošanas centra darbinieki atpazina jauniešus, kuri bija apzaguši guļošo cilvēku. Viens no viņiem bija paņēmis mantas un iedevis otram glabāšanai. Jaunieši aizturēti un nogādāti notikuma vietā, kur gulēja apzagtais vīrietis, blakus viņam liecinieks, kas bija pamanījis jaunieša darbības. Aculiecinieks pastāstīja, ka abi aizturētie piegājuši pie iemigušā vīrieša, izvilkuši viņa maku un no tā izņēmuši skaidru naudu. Makā atradušās arī kredītkartes, kuras turpat nometuši zemē. Apzagtais vīrietis bija manāmā alkohola reibumā, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri kungu pamodināja un konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Cietušais pēc pamošanās apstiprināja, ka makā bijusi nauda un kredītkartes. Drīz pēc tam arī paši garnadži atzinās zādzībā. Visas personas nogādātas Valsts policijā procesuālo darbību veikšanai.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais