Plīsušā ūdensvada remontu "Rīgas ūdens" pabeigs šonakt

Plīsušo ūdensvadu "Rīgas ūdens" pārstāvji plāno salabot līdz naktij uz 8.martu, paziņojis "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks.

Ūdensapgāde visiem astoņiem namiem apkārtnē pie Brasas pārvada pēc notikušās ūdensvada avārijas tika pilnībā atjaunota 6.martā. Savukārt satiksmi plānots atjaunot, vēlākais, trešdien. Līdz tam laikam gan privātā, gan sabiedriskā, gan gājēju satiksme pāri Brasas tiltam būs slēgta.

Patlaban "Rīgas ūdens" dispečerpunktā reģistrēti vien pāris iedzīvotāju iesniegumi par maģistrālā ūdensvada avārijas radītajiem bojājumiem,

"Kaut arī strādājam gan sestdien, gan svētdien, pagaidām neliels skaits iedzīvotāju vērsušies pie "Rīgas ūdens" ar pieteikumiem par ūdensvada avārijā radītajiem zaudējumiem. Mēs paredzam, ka iesniegumu skaits varētu palielināties nedēļas sākumā, jo cilvēki rēķināsies ar to, ka, sākoties darba dienām, mūsu darbinieki būs uzņēmumā uz vietas. Visticamāk, tad arī darbi ritēs raitāk un varēsim apzināt, cik un kādus kaitējumus avārija radījusi iedzīvotājiem," skaidro Mucenieks.

"Rīgas ūdens" pārstāvis arī pastāstīja, ka saņemtajos iesniegumos iedzīvotāji uzrādījuši zaudējumus, kas radušies mājoklim vai iedzīvotāju personīgajām lietām, piemēram, nesen izremontētam dzīvoklim bojāti griesti, grīda un sienas.

Pamatojoties uz personu pieteikumiem par radītajiem bojājumiem saistībā ar avāriju, tiks veikta bojājumu vietu apzināšana un apsekošana, kā arī noformēts akts.

"Rīgas ūdens" aicina pieteikties iedzīvotājus, kuriem ūdensvada avārijā nodarīti ievērojami zaudējumi, lai varētu lemt par kompensāciju izmaksu.

Lai "Rīgas ūdens" varētu aprēķināt, cik lielus zaudējumus radījusi šajā nedēļā notikusī avārija, būs nepieciešama vismaz nedēļa.