Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Daugavas vanagi pieļauj iespēju tiesā apstrīdēt 16. marta pasākumu aizliegumu

Rīgas domes (RD) lēmums aizliegt 16.martā pieteiktos pasākumus pilsētā ir latviešu leģionāru nerrošana un, iespējams, biedrība apstrīdēs šo lēmumu tiesā, paziņojis biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" centrālās valdes pilnvarotais pārstāvis 16. marta pasākuma organizēšanā un RD deputāts Jānis Atis Krūmiņš (PS).

Krūmiņš norāda, ka RD lēmums kārtējo reizi ir latviešu leģionāru nerrošana un necieņas izrādīšana latviešu karavīriem.

"Leģionāri kopā cīnījās un zaudēja cīņu biedrus, kurus vēlas godināt un pieminēt. Tas, ka viņiem šī iespēja ir liegta, ka tas atkal būs jādara zagšus un slepus, ir necieņas izrādīšana pret Latvijas pilsoņiem," norāda Krūmiņš.

Tāpat viņš atzīst, ka pērn situācija ap 16.marta pasākumu rīkošanu Rīgā bijusi līdzīga. "Arī pērn apstrīdējām šo lēmumu tiesā, bet šī prasība tika noraidīta, un tagad jau šo jautājumu skata Satversmes tiesā. Lēmums šajā jautājumā būs zināms otrdien. Iespējams, arī šoreiz vērsīsimies tiesā, bet nezinu, vai tam ir jēga," tā Krūmiņš.

"Daugavas vanagu Latvijā" pārstāvis uzskata, ka RD lēmums bija paredzams. Viņš norāda, ka RD bija nepieciešama šī ilgā ceremonija, proti, sēde no pulkst.15 līdz 19 vakarā, lai parādītu, ka pie tā tiek nopietni strādāts, kaut gan rezultāts jau no sākta gala bija paredzams.

Kā ziņots, Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu rīkošanai iesniegto pieteikumu izskatīšanas komisija šodien, līdzīgi kā pagājušajā gadā, nolēma aizliegt visus 16.martā pieteiktos pasākumus pilsētā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Komisija uzklausīja pieteicējus un lēmumu pieņēma, vadoties no Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.