Slideno ietvju dēļ divu dienu laikā traumas gūst 15 cilvēki

Krītot uz slidenajām ietvēm, trešdien un ceturtdien traumas guvuši 15 cilvēki, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Lielākā daļa traumu gūtas Rīgā un Pierīgā - abās dienās kopā gūtas desmit traumas. Tāpat kā iepriekš, visbiežāk cilvēki, paslīdot un krītot, traumē rokas un kājas.

Tomēr šo dienu laikā nav saņemta informācija par gadījumiem, kad cilvēkus būtu traumējis no māju jumtiem krītošais ledus.

Kā ziņots, aizvadītajā mēnesī NMPD kopumā saņēmis 200 izsaukumus pie cilvēkiem, kuri pakrituši uz slidenām ietvēm, kā arī pie tiem, kuriem uz galvas kritis sniegs un ledus no nenotīrītajiem jumtiem.

Lielākais skaits - 89 - šāda veida izsaukumu saņemts tieši februāra pēdējā nedēļā. No šīm traumām 14 bija saistītas ar krītošo ledu un sniegu, bet mēneša laikā kopumā gūta 21 šāda veida trauma.

138 no februārī saņemtajiem izsaukumiem bijuši Rīgas reģionā, 32 - Zemgalē, 29 - Latgalē, mazāk izsaukumu bijis Vidzemē un Kurzemē.

Salīdzinājumam, janvārī palīdzēts 124 cilvēkiem, kuri bija guvuši traumas uz slidenajām ietvēm, taču tad netika ziņots par to, ka kādu būtu traumējis arī no jumta krītošs sniegs vai lāstekas.

Svarīgākais