Rīga uzņem Pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas Ģenerālo asambleju

Šonedēļ, no 9. līdz 11. septembrim Rīga uzņems Pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas DELICE Ģenerālo asambleju, uz kuras pasākumiem ieradīsies 25 dalībnieki no 13 pilsētām.

Bez tam nolūkā iepazīt Rīgu, Latvijas kulinārās tradīcijas un veidot lietišķus kontaktus ieradīsies Osakas restorānu asociācijas delegācija (25 cilvēki) no Japānas.

Papildus asamblejai, kas ir slēgts pasākums pilsētu delegātiem, notiks vairāki pasākumi, kas var interesēt arī plašāku sabiedrību.

Trešdien, 9.septembrī notiks Birmingemas restorāna „Simpsons” šefpavāra Ljūka Tipinga (Luke Tipping) meistarklase restorānā „Nekādu problēmu” Doma laukumā.

Ceturtdien, 10.septembrī plkst.10.00 Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolā šefpavārs no Itālijas pilsētas Dženovas sniegs lekciju un prezentāciju par ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas niansēm.

10.septembrī plkst.14.30 Ģenerālās asamblejas preses konferencē uzstāsies asociācijas prezidents Žans Mišels Daklins (Jean Michel Daclin), kā arī Lionas pilsētas vadības, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas un Osakas Restorānu asociācijas pārstāvji.

Starptautiskā pavāru konkursa „Riga Open Culinary Cup” (10.septembrī) un „Latvijas gada pavārs 2009” (11.sepembrī) žūrijas komisijas darbā piedalīsies titulēti pavāri, DELICE biedri L.Tipings, Ž.M.Daklins, Džozefs Viola (Joseph Viola) no Lionas un Stefans Sarlsons (Stefan Karlsson) no Gēteborgas.

Pasaules gastronomijas pilsētu apvienība DELICE ir dibināta 2007.gada 18.septembrī pēc Lionas iniciatīvas. Tās mērķis ir apvienības pilsētu pārstāvju (atbildīgo pilsētas institūciju, šefpavāru, restorānu skolu mācībspēku un audzēkņu) pieredzes apmaiņa, gastronomijas mākslas kā tūrisma produkta popularizēšana, ēdināšanas kvalitātes uzlabošana apvienības pilsētās un ēdināšanas kultūras veidošana un kulinārā mantojuma projektu īstenošana. Pašlaik apvienības darbā iesaistījušās 17 pilsētas: Rīga, Liona (Francija), Madride, Barselona (abas Spānija), Birmingema (Lielbritānija), Milāna, Dženova, Neapole (visas Itālija), Brisele (Beļģija), Monreāla (Kanāda), Gēteborga (Zviedrija), Guandžou (Ķīna), Sentluisa (ASV), Leipciga (Vācija), Osaka (Japāna), Stavangera (Norvēģija) un Lozanna (Šveice).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.