Parādnieks šokēts par kādas Rīgas kafejnīcas nosaukumu

© twitter.com

Sociālajos tīklos savu sašutumu par kafejnīcas "Ļeņingrad" nosaukumu paudis 12. Saeimas deputāts Imants Parādnieks, kurš par to saņēmis visai pamatīgu nopēlumu no sociālā tīkla twitter lietotāju puses.

„Kas tā par komunistu atraugu kirilicā Latvijas brīvvalstī uz Raiņa un Valdemāra ielas stūra?” savā sociālā tīkla twitter profilā satraukti vaicā deputāts un ierakstu papildinājis arī ar kafejnīcas attēlu, kurā redzams uzraksts „Ļeņingrad”.

Te pieslēgušies citi twitter lietotāji, kuri neapmierinātajam deputātam atklāja patiesību, ka kafejnīca „Ļeņingrad” nudien nav jaunums un nav arī kādu krievu jaunbagātnieku uzņēmums. Kafejnīca darbojas jau ilgus gadus un tajā tiek pasniegts labs ēdiens, turklāt tā nekādā ziņā nav prokrieviska. Drīzāks esot tieši pretējs variants - tās kirlicā rakstīto nosaukumu varot uztvert kā vieglu satīru.

Nobeigumā jāteic, ka I. Parādnieka „svētās šausmas” par šīs kafejnīcas nosaukumu izsaukušas visai lielu neizpratni no twitter lietotāju puses.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais