JRT rekonstrukcijas iepirkums turpinās

© F64

Būvfirmas uzņēmums AS "LNK Industries" atsaucis sūdzību par VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkoto Jaunā Rīgas teātra (JRT) pārbūves un rekonstrukcijas iepirkumu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Līdz ar to iepirkuma procedūra turpinās un pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 26.jūlijam.

Iepriekš sūdzību par šo iepirkumu bija iesniegusi arī būvfirma SIA "Merks", taču pēc tam savu sūdzību atsauca.

Kā ziņots, VNĪ jau trešo reizi pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu iepirkumā par JRT pārbūvi un rekonstrukciju.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 26.jūlijam. Iepriekš par piedāvājumu iesniegšanas termiņu bija noteikts 16.maijs, pēc tam tas tika pagarināts līdz 6.jūnijam un līdz 27.jūnijam.

Iepirkumā paredzamā līgumcena nav norādīta, paredzēts, ka uzvarēs piedāvājums ar viszemāko cenu.

Iepirkumā norādīts, ka JRT rekonstrukcija būs jāveic divu gadu laikā no līguma slēgšanas brīža.

Rīgas būvvaldē aģentūrai LETA apliecināja, ka 23.martā veikta atzīme būvatļaujā par izpildītiem projektēšanas nosacījumiem teātra ēku kompleksa rekonstrukcijai Lāčplēša 25.

Kā ziņots, nepilnību dēļ pērn gada nogalē tika apturēta JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana. Būvprojekts novembrī skatīts Inženieru padomē, taču tur konstatētas nepilnības, tāpēc projekta attīstītājiem tika uzdots tās novērst un būvniecības dokumentāciju sakārtot atbilstoši normatīviem.

Rīgas pilsētas būvvaldē februārī tika iesniegts pilnveidotais JRT pārbūves projekts.

JRT rekonstrukcijas projekta autore ir Zaiga Gaile.

Plānots, ka pēc rekonstrukcijas teātris iegūs trīs modernas, akustiski kvalitatīvas zāles, telpas aktieriem, personālam, mājīgu pagalmu, kafejnīcu, pamanāmu ēkas fasādi ar neiztrūkstošo Eduarda Smiļģa attēlu. 1902.gadā celtā ēka pēdējo reizi pienācīgi remontēta teju pirms 60 gadiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais