Ūdensapgāde Rīgā ir atjaunota; 11. tramvaju aizstāj autobusi

Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrs informē, ka pēc milzīgās ūdensvada avārijas, kas Rīgā notika ceturtdienas pēcpusdienā, piektdienas rītā satiksme uz Brasas pārvada ir pilnībā slēgta, tostarp nekursē arī sabiedriskais transports. Taču joprojām iespējamas satiksmes problēmas arī cituviet pilsētā. AS "Pasažieru vilciens" ziņo, ka vilcienu kustība caur Brasas staciju ir atjaunota pilnībā.

Avārijas dēļ piektdien, 5.martā nekursēs 11.maršruta tramvajs. Pasažieru pārvadāšana 11.tramvaju maršrutā sākot no pirmajiem reisiem tiek nodrošināta ar autobusiem: izveidoti divi speciāli maršruti, bet 9.autobusu maršruts mainīts. Tramvaja kustība tiks atjaunota, tiklīdz tas būs iespējams, un par to tiks paziņots.

Klienti, kuriem iegādātas mēneša braukšanas biļetes 9.autobusa maršrutam, 11.tramvaju maršrutam vai visiem tramvaju maršrutiem, var izmantot sabiedrisko transportu paralēlajos maršrutos, braucienu nereģistrējot, pārējiem pasažieriem norēķinu kārtība saglabājas nemainīga.

Viens speciālais autobusu maršruts kursē no 11.tramvaja pieturvietas "Krišjāņa Barona iela" līdz Brasas stacijai. Autobuss kursēs pa Krišjāņa Barona ielu, Bruņinieku ielu, Tērbatas ielu, Matīsa ielu, Miera ielu, Klusā ielu, Miera iela, Matīsa iela līdz Krrišjāņa Barona ielai.

Otrs speciālais maršruts: no pieturvietas "Saules dārzs" līdz Struktoru ielai (tuvākā pieturvieta "Biķernieku iela" uz Mazās Biķernieku ielas). Autobuss kursē no Saules dārza pa Ezermalas ielu, Meža prospektu, Kokneses prospektu, Ķīšezera ielu, Gaujas ielu (apgriešanās loks), Gustava Zemgala gatve, Brīvības iela, Mazā Biķernieku iela, Struktoru iela, Brīvības iela, Gustava Zemgala gatve, Gaujas iela (apgriešanās loks), Ķīšezera iela, Kokneses prospekts, Meža prospekts, Ezermalas iela.

9.autobusa maršruts mainīts: autobusi no centra kursē pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Mazo Biķernieku ielu, Biķernieku ielu, Struktoru ielu, Brīvības ielu, Gustava Zemgala gatvi, Gaujas ielu līdz Brasas tiltam un tālāk pa maršrutu.

Virzienā uz centru kursē līdz Gaujas ielai (apgriešanās loks), tālāk pa Gustava Zemgala gatvi, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

Nepieciešamības gadījumā pasažieru vilciena klientiem no Sarkandaugavas tiks nodrošināti papildus trolejbusi.

UZZIŅAI:

SIA "Rīgas ūdens" informatīvais bezmaksas tālrunis: 80002122

Satiksmes vadības centra bezmaksas tālrunis: 80003600

Par izmaiņām Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta kustībā bezmaksas tālrunis: 80001919. Precīzu informāciju par satiksmi var atrast www.rigassatiksme.lv, zvanot uz tālruni 80001919 (no plkst.7.30 līdz plkst.21.00) vai 1188. Informācija atrodama arī 11.tramvaja un 9.autobusa pieturvietās.