Sabiedriskais transports šorīt pār Brasas tiltu nekursēs

Pagaidām vēl nekursēs sabiedriskais transports pār Brasas tiltu Rīgā, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Satiksmes vadības centrā.

LETA jau ziņoja, ka ūdensvada avārijas dēļ bija radušās būtiskas satiksmes problēmas Daugavas labajā krastā. Avārijas dēļ mainīti sabiedriskā transporta maršruti.

Pasažieru pārvadāšana 11.tramvaju maršrutā sākot no pirmajiem reisiem tiks nodrošināta ar autobusiem - izveidoti divi speciālie maršruti un 9.autobusu maršruts mainīts. Tramvaja kustība tiks atjaunota tiklīdz tas būs iespējams un par to tiks paziņots.

Klienti, kuriem iegādātas mēneša braukšanas biļetes 9.autobusa maršrutam un 11.tramvaja maršrutam vai visiem tramvaju maršrutiem, var izmantot sabiedrisko transportu paralēlajos maršrutos, braucienu nereģistrējot.

Viens speciālais autobusu maršruts kursēs no 11.tramvaja pieturvietas "Kr.Barona iela" līdz Brasas stacijai.

Otrs speciālais maršruts no pieturvietas Saules dārzs kursēs līdz Struktoru ielai (tuvākā pieturvieta "Biķernieku iela" uz Mazās Biķernieku ielas). Autobuss kursēs no Saules dārza pa Ezermalas ielu, Meža prospektu, Kokneses prospektu, Ķīšezera ielu, Gaujas ielu (apgriešanās loks), Gustava Zemgala gatvi, Brīvības ielu, Mazo Biķernieku ielu, Struktoru ielu, Brīvības ielu, Gustava Zemgala gatvi, Gaujas ielu (apgriešanās loks), Ķīšezera ielu, Kokneses prospektu, Meža prospektu, Ezermalas ielu.

9.autobusa maršruts būs mainīts - autobusi no centra kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Mazo Biķernieku ielu, Biķernieku ielu, Struktoru ielu, Brīvības ielu, Gustava Zemgala gatvi, Gaujas ielu līdz Brasas tiltam un tālāk pa maršrutu.

Virzienā uz centru kursēs līdz Gaujas ielai (apgriešanās loks), tālāk pa Gustava Zemgala gatvi, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

Autobusi pieturēs visās pieturvietās.

Kā ziņots, pie Brasas tilta centra pusē ceturtdien plīsa vecs maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri. Avārijas dēļ strauji samazinājās ūdens spiediens pilsētas daļā, kas atrodas Daugavas labajā krastā, un daudzas ēkas bija palikušas bez ūdens.

Izskalojumu un izplūstošā ūdens dēļ jau kopš vakardienas plkst.17 pilnībā bija apturēta privātā un sabiedriskā transporta satiksme uz Brasas pārvada, kā arī pie Brasas stacijas kustības drošības apsvērumu dēļ apturēja vilcienu satiksmi posmā Zemitāni-Sarkandaugava abos virzienos. Uz dzelzceļa sliedēm bija 40 biezs ūdens slānis.

Rīgas atbildīgajiem dienestiem naktī izdevās apturēt ūdens izplūdi.

Vilcienu satiksmes caur Brasas staciju ir atjaunota.