Plīsušā ūdensvada dēļ Rīgas slimnīcu darbība nav apdraudēta

Plīsušā maģistrālā ūdensvada dēļ Rīgas slimnīcu darbība nav apdraudēta, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics.

Kā norādīja Šics, vairākām slimnīcām ir autonoma ūdensapgādes sistēma un ūdeni var iegūt no urbumiem.

Saistībā ar maģistrālā ūdensvada plīsumu pie Brasas tilta, lielākajā daļā Daugavas labajā krastā esošo slimnīcu - Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Latvijas Infektoloģijas centrā un Rīgas Dzemdību namā šobrīd ūdens padeve nav traucēta, bet visas slimnīcas ir informētas un izveidojušas ūdens rezerves gadījumam, ja ūdens padeve avārijas likvidācijas laikā tiek pārtraukta.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā patlaban ir samazināta ūdens padeve augšējos ēku stāvos, bet izveidotas rezerves un palīdzība pacientiem tiek nodrošināta.

Ja avārijas likvidācijas rezultātā ūdensapgādes traucējumi turpinās, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca ir sagatavota papildus uzņemt un sniegt neatliekamo un dzemdību palīdzību visiem iedzīvotājiem. Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ir gatavs operatīvi pacientus nogādāt tajās slimnīcās, kurās pacientiem varēs nodrošināt neatliekamo palīdzību.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) situāciju skaidros un pieprasīs informāciju no atbildīgajiem dienestiem, rīt, 5.martā, plkst.10 sasaukta sanāksme, kurā piedalīsies atbildīgo dienestu vadītāji, informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks, patlaban avārijas brigāde cenšas izslēgt bojāto ūdensvada posmu. Līdzko tas izdosies, spiediens ūdensvados atkal pieaugšot.

"Pašlaik ir izdevies noslēgt vienu no septiņiem aizbīdņiem, tomēr spiediena paaugstināšanās vēl nav novērota," sacīja Mucenieks. Patlaban esot problēmas ar viena aizbīdņa noslēgšanu, un ūdens izplūde nav būtiski samazinājusies.

Uz dzelzceļa sliedēm ūdens slānis ir 40 centimetrus biezs, informēja Mucenieks.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) par notikušo ir informēts un seko līdzi notikumu gaitai, aģentūrai LETA sacīja izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis. "Atbildīgie dienesti dara savu darbu."