Par pusmiljonu labiekārtos Lucavsalas dienvidu daļu

© F64

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien akceptēja 737 000 eiro piešķiršanu piecu pilsētas infrastruktūras projektu attīstībai.

Trīs no pilsētvides infrastruktūras attīstības un plānošanas projektiem tiks realizēti Lucavsalā. Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija par aptuveni 500 000 eiro plāno īstenot projektu Lucavsalas dienvidu daļas labiekārtošanai. Šī projekta gaitā plānots veikt teritorijas rekultivācijas darbus, kā arī uzstādīt videonovērošanas sistēmu.

Savukārt Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" realizēs divus projektus, kuru izstrādes laikā Lucavsalā tiks ierīkots elektroenerģijas pastāvīgais sprieguma pieslēgums un Lucavsalas promenādes apgaismojums.

Komitejas akceptētās summas ietvaros atbalstu saņēma arī Rīgas Austrumu izpilddirekcijas pieteiktie metu projekti. Pirmais no tiem ir metu konkurss par 1991.gada barikāžu laukuma labiekārtojumu un vides objektu izvietošanu. Otrais metu konkurss tiks organizēts, lai tiktu izvirzīti Maskavas dārza revitalizācijas priekšlikumi.

Līdzekļi minētajiem projektiem varētu tikt piešķirti no Rīgas pilsētas infrastruktūras fondā pieejamajiem līdzekļiem, kurā šī gada 1.jūnijā bija aptuveni 738 000 eiro.

Svarīgākais