Plīsuša ūdensvada dēļ daudzas Rīgas centra ēkas paliek bez ūdens [papildināta]

© Lauris Nagliņš

Plīsuša ūdensvada dēļ daudzas Rīgas centra ēkas patlaban palikušas bez ūdens. Ūdensapgādes sistēmas avārijas dēļ šo pēcpusdien ir apturēta dzelzceļa kustība Saulkrastu virzienā un arī sabiedriskā transporta kustībā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks, pie Brasas tilta plīsis maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri.

Avārijas dēļ strauji samazinājies ūdens spiediens pilsētas centrālajā daļā, kas atrodas Daugavas labajā krastā. Tādēļ. daudzu ēku augšējos stāvos vairs netiek piegādāts ūdens.

"Šobrīd avārijas brigāde cenšas izslēgt bojāto ūdensvada posmu. Līdzko tas izdosies, spiediens ūdensvados atkal pieaugs," sacīja Mucenieks, pieļaujot, ka spiediena atjaunošanās varētu notikt, ātrākais, stundas laikā.

Pašlaik nekursē 11.tramvajs un 9.autobuss, atbildīgie dienesti meklē apvedceļus un rezerves variantus pasažieru nogādāšanai uz un no Mežaparka.

Saistībā ar notikušo ir izveidojies ievērojums automašīnu sastrēgums. Pie avārijas vietas arī atrodas daudz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas.

Posmā Rīga-Sarkandaugava vilcieni nekursē nevienā virzienā. Savukārt no Sarkandaugavas līdz Skultei patlaban kursē viens vilciens, taču pasažieriem ir jāseko līdzi grafika izmaiņām, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Pašlaik 11.maršruta tramvajs kursē pa 6.tramvaja maršrutu līdz Ropažu ielai, kur apgriežas un kursē atpakaļ līdz Radio ielai. No Ropažu ielas pasažieri uz Mežaparku tiek tālāk nogādāti ar autobusu. Savukārt 9.autobusam mainīts maršruts, un tas kursē pa Brīvības ielu un Vairoga ielu.

Saistībā ar notikušo ir izveidojies ievērojums automašīnu sastrēgums. Pie avārijas vietas arī atrodas daudz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) par notikušo ir informēts un seko līdzi notikumu gaitai, aģentūrai LETA sacīja izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis. "Atbildīgie dienesti dara savu darbu."