Notiks gājiens ebreju tautas genocīda upuru piemiņai; gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Biedrība "Šamir" un Rīgas geto un Latvijas Holokausta muzejs aicina piedalīties piemiņas pasākumā "Dzīvo Gājiens" par godu ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienai.

Šodien, 3. jūlijā, pulksten 11:00 Rīgā, Lomonosova un Ebreju ielu stūrī pretim Transporta un Sakaru institūtam notiks "Dzīvo Gājiens" par godu ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienai.

Tā dalībnieki dosies no Vecās ebreju kapsētas pa Līksnas ielu, Ludzas ielu, Firsta Sadovņikova ielu, Gogoļa ielu un noslēgsies pie Lielās horālās sinagogas memoriāla.

Gājiena laikā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde regulēs un nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi minētajās vietās.Rīgas satiksme" pasākuma laikā organizēs un regulēs trolejbusu un autobusu satiksmi iepriekš minētajās vietās atbilstoši nepieciešamībai.

4. jūlijs ir Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena. Tā norisinās atceroties 1941. gada notikumus, kad 4. jūlijā nacistu atbalstītāji nodedzināja Lielo Horālo sinagogu Rīgā, Gogoļa ielā, kopā ar lūgšanas namā esošajiem cilvēkiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.