SARGIET SIEVIETES! Rīgas centrā vīrietis cenšas ieraut mašīnā meiteni

© F64

Alans Diabate sociālajā vietnē facebook publicējis kādas meitenes piedzīvoto pašā Rīgas centrā.

“25.06.2016 man pazīstama meitene devās mājās no Vecrīgas pa A. Čaka ielu, Rīgā. Iela bija tukša, un ejot uz priekšu, viņa pamanīja, ka uz gājēju pārejas krustojumā ar Lāčplēša ielu (iespējams, Blaumaņa ielu) stāv vīrietis. Viņa grasījās iet viņam garām, bet viņš viņu apstādināja, pajautājot cigareti. Vīrietis bija krievvalodīgs, ap 1,75 m garš, vidējas miesasbūves, īsiem tumšiem matiem. Viņa pat nepaspēja atbildēt, kad viņš sāka viņai sist pa seju un vilkt uz mašīnu. Viņa sāka kliegt un saukt palīgā. Viņš turpināja viņu sist ar domu "neitralizēt", bet viņa nepadevās un cīnījās viņam pretim. Iespējams, viņš bija rēķinājies, ka viņa būs iereibusi, fiziski vājāka un, iespējams, apjuks. Pēkšņi vīrietis viņu atlaida, iespējams, kāds kaut ko pamanīja. Meitene sāka skriet prom. Vīrietis steigšus iesēdās mašīnā (ķiršu sarkana, veca gadu gājuma, bez "pakaļas") un steigšus aizbrauca uz centra (pretējo) pusi. Meitene aizskrēja un paldies Dievam izglābās.”

Viņa par šo atgadījumu nevienam neziņoja, bija šoks, bailes. Alans pierunā doties uz policiju. 27.jūnijā viņi ieradās Centra iecirknī, Matīsa ielā 9. “Pie ieejas stāvēja policists, kurš sarunājās ar sievieti (bez formas tērpa). Teicām, ka vēlamies uzrakstīt iesniegumu. Viņš jautāja, kas noticis? Viņai nācās stāstīt notikušo nezināmas sievietes klātbūtnē. Policists jautāja, kurā ielas pusē tas notika, atbildējās, ka kreisajā (ejot no centra). Policists mums pateica, pa kuru ieeju mums doties. Iegājām iekšā mums prasīja, kas noticis. Visu izstāstījām. Atkal mums tika uzdots jautājums, kurā ielas pusē viss noticis? Pajautāja, vai rakstīsim iesniegumu, teicām, ka protams! Vēlāk noskaidrojām, ka ielas pusi mums jautāja, jo no tā ir atkarīgs vai šim iecirknim jānodarbojas ar šo lietu, vai citam. Visu laiku bija tāda sajūta, ka policisti viņu neuztver pietiekoši nopietni. Atnāca inspektors, tika pierakstīts notikums. Policijas atzinumā (atvainojos, ja rakstu nepareizos terminos), tika rakstīts, ka ir radies konflikts cigaretes pēc, kaut gan vairākas reizes tika atkārtots, ka cigarete nebija iemesls uzbrukumam. Viņai pašai bija jāatgādina par mašīnu. Viņa apjukusi parakstījās, ka piekrīt rakstītajam. Nākamajā dienā viņa devās uz tiesu medicīnas ekspertīzi. Tiesu medicīnas ekspertīzē tika konstatēti viegli miesas bojājumi (zilums zem acs, pārsists deguns, pārsista lūpa un daži citi zilumi un nobrāzumi).”

Šobrīd ir saņemts policijas atzinums, ka tiek ierosināta administratīvā lieta. “ADMINISTRATĪVĀ LIETA!? Ja viņu noķers, viņš dabūs naudas sodu? Mans mērķis arī nav nomelnot policiju, jo, pieļauju, ka ir pietiekoši daudz policistu, kas šo lietu būtu risinājuši savādāk. Mans mērķis ir risināt šo lietu, lai šāds briesmonis neturpina tā rīkoties. Nav zināms, cik tādu meiteņu jau ir bijušas (kuras iespējams pat nav neko ziņojušas) un cik tādu būs. Ņemot vērā, ka jau tā maz meitenes ziņo par izvarošanu un to mēģinājumiem, būtu pateicīgs, ja policija šo notikumu uztvertu nopietni. Iespējams, ka, lasot šo rakstu, būs meitenes, kas atpazīs savu uzbrucēju. Sievietes esiet uzmanīgas! Vīrieši sargiet sievietes! Ja redziet kaut ko aizdomīgu, nepaejiet garām!´