Konstatēti pārkāpumi lidostas "Rīga" iepirkumu procedūrās; domā atlaist valdi

© f64

Lidostā "Rīga" veikts iekšējais audits, kurā atklāts, ka iepirkuma procedūras lidostā nenotiek, ievērojot saimniecisku rīcību ar kapitālsabiedrības līdzekļiem, un tas varētu kalpot par iemeslu tam, lai jau rīt tiktu atlaista lidostas valde, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Lidostas "Rīga" iekšējā audita ziņojumā norādīts uz vairākiem pārkāpumiem, piemēram, šī gada pavasarī noslēgts 700 000 eiro vērts līgums ar SIA "Velve", kura bijušais valdes loceklis ir pašreizējas lidostas valdes loceklis Ilmārs Upenieks.

Audits atklāj arī iespējamu personisko interešu īstenošanu cita lidostas valdes locekļa - Andra Liepiņa - darbībās - lidostas valde slēgusi līgumu ar "Latvijas aviācijas asociāciju", pasūtot 7000 eiro vērtu pētījumu par Latvijas aviācijas ietekmi uz tautsaimniecību. Liepiņš ir šīs biedrības padomes priekšsēdētājs.

Kā norādīts Satiksmes ministrijā (SM), ziņojums ir saņemts un iesniegts izvērtēšanai lidostas padomei, kurai savs vērtējums jāsniedz līdz jūnija beigām.

Iekšējais audits tapis Gitas Sirmās vadībā, kas uzsākusi darbu SM, kad par ministru kļuva Uldis Augulis (ZZS).

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais