Rūdīts zaglis cenšas aplaupīt lombardu un slēpt savu identitāti

© F64

30. maijā ap pulksten 15.00 kādā Purvciema lombardā ienāca vīrietis, kurš apgalvoja, ka vēlas ieķīlāt savas personīgās mantas. Kamēr darbinieki noformēja dokumentus aizdevuma izsniegšanai, vīrietis pārlēca pāri letei, pagrāba paplāti, uz kuras stāvēja zelta izstrādājumi 3000 eiro vērtībā, un metās bēgt.

Notikuma vietā ieradās Rīgas Teikas iecirkņa policisti, kuri noskaidroja, ka iespējamais zaglis ir 1985. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš mantas ieķīlājis šajā lombardā. Policisti uzsāka iespējamā ļaundara meklēšanu.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka aizdomās turamais iespējams atrodas kādā adresē Rīgas centrā. 14. jūnijā kriminālpolicisti 31 gadu veco vīrieti tur aizturēja. Aizturēšanas brīdī aizdomās turamais uzdevās par citu personu, nosaucot svešus datus. Aizvedot uz policijas iecirkni, atklājās, ka viņš tik tiešām ir 1985. gadā dzimušais meklēšanā esošais vīrietis, kuru zādzības dienā bija fiksējušas arī videonovērošanas kameras.

Policisti noskaidroja, ka daļu nozagto mantu vīrietis jau bija paspējis ieķīlāt citos lombardos. Neliela daļa no nozagtajām mantām ir atgūta, un policisti turpina darbu, lai atgūtu pārējās zagtās mantas.

Aizturētais jau iepriekš 20 reižu nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem un narkotiku lietošanu.

Saistībā ar 30. maijā izdarīto noziegumu uzsākts kriminālprocess par zādzību ar iekļūšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat aizturētajam Krimināllikumā noteiktajā kārtībā būs jāatbild arī par savas personas identitātes slēpšanu.

Svarīgākais