Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes dēļ daļā Rīgas nebūs siltā ūdens

© F64

Saistībā ar siltumtīklu hidraulisko pārbaudi daļā Rīgas teritorijas rīt, 14.jūnijā, nebūs siltā ūdens, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas siltums" (RS) informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Lai kvalitatīvi veiktu sagatavošanās darbus nākamajai apkures sezonai, kā arī lai savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, RS veic pilsētas siltumtīklu pārbaudes, tādēļ otrdien, 14.jūnijā, saistībā ar hidraulisko pārbaudi siltumcentrāļu "Imanta" un "Zasulauks" siltumtīklos Imantas, Zolitūdes, Iļģuciema, Grīvas, Dzirciema, Dzegužkalna, Āgenskalna, Zasulauka dzīvojamos rajonos, kā arī Šampētera, Kalnciema, Daugavgrīvas, Trijādības ielu, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajonā nebūs pieejams karstais ūdens.

Paredzams, ka siltumtīklu pārbaudes ilgs no plkst.8 līdz aptuveni plkst.24.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts tehniskais ūdens, kas cirkulē tikai siltumtīklos, pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiks atdzesēts līdz plus 45 grādiem, līdz ar to daļai namu karstā ūdenstemperatūra pakāpeniski pazemināsies jau naktī no pirmdienas uz otrdienu pēc pusnakts.

Pēc hidrauliskās pārbaudes karstā ūdens padeve tiks atjaunota otrdienas vakarā, tomēr RS atgādina, ka gadījumā, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. Pārbaužu laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām, kā arī informē, ka vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, taču par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi.