Ušakovs: Pašvaldības ēkām nedraud sabrukšana

© F64

Pašvaldības ēkām nedraud sabrukšana, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Kā ziņots, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājs Pēteris Druķis iepriekš pavēstīja, ka Rīga no visām pārbaudītajām pašvaldības ēkām 39% gadījumu ir atklātas dažādas bīstamības. Turklāt bieži tās ir nestspējas bīstamības, kuras var novest līdz ēku sabrukšanai, tāpēc tās ir steidzami jānovērš. Bīstamības atklātas arī izglītības iestādēs.

Ušakovs uzsvēra, ka viņš par sabrukšanu nerunātu. Bīstamības ir atklātas un tās tiek novērstas.

Piemēram, Pļavnieku ģimnāzijā, bija nepareizi izbūvētas kāpnes. Taču tās netiek ekspluatētas.

Rīgas domes priekšsēdētājs uzskata, ka sabrukšanas draudi ir emocionāls novērtējums.

Kā ziņots, BVKB ir vērsis pašvaldības uzmanību uz atklātajām nepilnībām. "Tagad sākas vasaras, būvniecības sezona ir aktīvajā fāzē, skolēni tūlīt atstās skolas uz vasaras brīvlaiku. Šis ir laiks, kad var novērst visas bīstamības," norādīja Druķis.

Pagaidām gan neviena izglītības iestādes nav slēgta, taču, ja nekas netiks darīts, tad BVKB to nāksies darīt, norādīja Druķis.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais