Ārzemju vecpuišu ballīšu dalībnieki sagādā pamatīgas galvassāpes rīdziniekiem

© F64

Ārzemju līgavaiņi Vecrīgā sagādā pamatīgas galvassāpes ne tikai kārtības sargiem, bet arī Vecrīgas apmeklētājiem. Šie ballīšu apmeklētāji ne vien skaļi uzvedas, bet bieži vien tiek pieķerti arī huligānismā. Vēl tikai pirms dažām dienām policisti kārtējo reizi aizturējuši trīs britus, kuri ballītes karstumā apkārtējos mulsinājuši ar atkailināšanos.

LNT raidījums "900 sekundes" vēsta, ka par vienu no tipiskākajiem vecpuišu ballīšu izgājieniem pašvaldības policisti sauc dzimumorgānu atkailināšanu. Arī jūnija sākumā novērošanas kameras Vecrīgā fiksējušas šādu skatu.

Rīgas pašvaldības policijas Tūrisma nodaļas inspektors Austris Siliņš informē, ka pēdējā laikā tiek konstatētas dažāda veida darbības, kas cilvēkos izraisa sašutumu. Policija arī reaģē uz šādiem gadījumiem. Policijas pārstāvis arī neslēpj, ka ārzemju vecpuiši šādā veidā izklaidējoties jūtas labi. Viņi to parāda priekš sevis, tā ir viņu izklaide. Vieņiem šķiet, ka šādā veidā nevienam netraucē.

Dzimumorgānu atkailināšana piesakitāma pie sīkā huligānisma. Sodi par šādu pārkāpumu var būt līdz 600 eiro. Piemēram, 2015.gadā par dažādiem pārkāpumiem sodīti 700 ārzemju tūristi.

"B-bārs-restorāns" viesmīlis Guntis Kalējs norāda, ka bāra darbinieki ar šiem cilvēkiem mēģina būt pieklājīgi, tomēr vēlams šos skaļos tūristus bārā neielaist. Viņi ar savu bravūrīgo, vulgāro attieksmi traucē cietiem apmeklētājiem.

Policijas darbinieki arī vēsta, ka bieži vien šie ārvalstu vecpuišu ballīšu apmeklētāji kļūst arī par kabatzagļu upuriem, jo ļoti bieži atrodas alkohola reibumā.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.