„Rīgas satiksme” uzlabo e-biļetes piedāvājumu

© f64

Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme”uzlabo e-biļetes piedāvājumu, paredzot jaunas atlaides 5, 10 un 20 braucienu biļetēm, kā arī viena brauciena biļeti, kas nopērkama viedbiļetē.

Datums, no kura stāsies spēkā „Rīgas satiksmes” piedāvātās izmaiņas biļešu klāstā, vēl tiks vēl precizēts un par to tiks paziņots atsevišķi.

Kā papildus alternatīva viena maršruta biļetei tiks piedāvāta mēneša biļete ierobežotam braucienu skaitam. Šobrīd pieejamā viena maršruta biļete tiks saglabāta.

Tādā kārtā „Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta biļešu klāstā būs:

– laika biļetes (24 stundām, 3 dienām un 5 dienām);

– biļetes noteiktam braucienu skaitam (1, 5, 10 un 20 braucieni);

– grupas biļetes (2 un 3 personām divos virzienos);

– mēneša abonementi (vienam maršrutam, vienam, diviem un visiem transporta veidiem).

Biļetes tiek ielādētas viedkartēs (zilie e-taloni) un viedbiļetēs (dzeltenie e-taloni).

Iekāpjot sabiedriskajā transportā, ar e-talonu jāreģistrē katrs brauciens, izņemot gadījumu, ja pasažieris izmanto viena maršruta biļeti braucot cita maršruta transporta līdzeklī pamata maršruta sakritības robežās.

Šobrīd Rīgas pašvaldības sabiedriskajā transportā pastāv divu veidu atlaides: Rīgas domes piešķirtās atlaides un „Rīgas satiksmes” komercatlaides.

Informāciju par pasažieru kategorijām, kam pienākas Rīgas domes piešķirtās atlaides, kā arī ar sabiedriskā transporta biļešu klāstu var iepazīties internetā http://www.rigassatiksme.lv, http://rigassatiksme.e-talons.lv, visos sabiedriskā transporta galapunktos un „Rīgas satiksmes” tirdzniecības vietās, „Narvesen”, „PlusPunkts”, „Preses apvienība” mazumtirdzniecības vietās, Latvijas pasta Rīgas nodaļās, zvanot uz tālruņiem 80001919, kā arī 1188."

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais