Rīgā atzīmēs ikgadējo Pasaules bēgļu dienu

Ar ANO Bēgļu aģentūras atbalstu Rīgā 15.jūnijā tiks atzīmēta ikgadējā Pasaules bēgļu diena, kuras laikā cita starpā sāks parakstu vākšanu par petīciju, aicinot visiem bēgļiem nodrošināt izglītību, mājokli un iespēju strādāt, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Paredzēts, ka Pasaules bēgļu diena Rīgā tiks atzīmēta Stokholmas Ekonomikas augstskolā. Paredzēts, ka pasākuma laikā, kas sāksies plkst.13, interesentus priecēs dažādi muzikāli priekšnesumi, kā arī būs iespēja degustēt ēdienus, kurus sagatavojuši Latvijā esošie patvēruma meklētāji.

Tāpat sagaidāms, ka pasākuma laikā interesentiem būs iespēja parakstīt petīciju, kas vēlāk tiks iesniegta vairāku valstu valdībām.

Petīcijā valstis aicinātas ievērot, ka visiem bēgļiem jānodrošina izglītība, savukārt katrai bēgļu ģimenei jābūt pieejai mājoklim. Tāpat petīcijā tiks uzsvērts, ka katram bēglim jābūt iespējai strādāt vai apgūt jaunas iemaņas, vai arī profesiju, lai varētu turpināt strādāt. Paredzēts, ka tas ļaus bēgļiem sniegt savu ieguldījumu sabiedrībā.

Paraksti gan tiks vākti vēl līdz šā gada septembrim, kad norisināsies ANO Ģenerālās asamblejas sanāksme, kuras laikā minētā petīcija tiks nodotu valstu līderiem.

Svarīgākais