Rīgā trīs vīrieši cenšas nozagt žiguli

© F64

Naktī no 22. uz 23. maiju Rīgā, Lokomotīves ielā kāda sieviete pamanīja trīs vīriešus, kuri zog pie mājas atstātu automašīnu “VAZ”. Divi no vīriešiem bija iekāpuši automašīnā, bet trešais to stūma prom, ziņo Valsts policija.

Aculieciniece par redzēto paziņoja policijai. Notikuma vietā ieradās Speciālo uzdevumu bataljona policisti, kuri tobrīd atradās netālu. Visi trīs aizdomās turamie 1980., 1981. un 1987. gadā dzimušie vīrieši uz karstām pēdām tika aizturēti.

Visi aizturētie jau iepriekš vairākas reizes sodīti par dažādiem likumpārkāpumiem, tostarp arī par mantiska rakstura noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais