Rīgas dome lūdz informēt par lielām peļķēm

Rīgā gaisa temperatūra turas virs nulle grādiem, un Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka relatīvi silts laiks saglabāsies līdz pat trešdienai, 3.martam, bet ceturtdien atkal varētu nedaudz piesalt.

Kūstot sniegam, uz brauktuves un ietvēm pilsētā var veidoties peļķes, kas apgrūtina transportlīdzekļu un gājēju kustību. Par šādiem gadījumiem rīdzinieki tiek lūgti informēt Satiksmes vadības centru, nra.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi atkušņa laikā veic lietus ūdens uztvērējaku tīrīšanu tajās ielās, kur ir lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Nepieciešamības gadījumā ūdens no peļķēm tiek atsūknēts.

Lai būtu iespējams kvalitatīvi veikt ielu tīrīšanas darbus, daudzviet ir uzstādītas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts".

Apstāšanās ierobežojumi tiks atcelti, kad tie vairs nebūs nepieciešami ielu tīrīšanai. Rīgas Pašvaldības policija veic ceļu satiksmes uzraudzību un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanai, ar autoevakuatoru var pārvietot uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu var uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Gadījumā, ja policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas NAV atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izvietota, autovadītājam var tikt piemērots sods 30 latu apmērā.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt saprotošiem un nenovietot ielas malā automašīnu, ja tā var traucēt ielu tīrīšanas darbus vai sabiedriskā transporta kustību.

Svarīgākais