UZMANIES: No sirmgalves un meitas invalīdes izkrāpj 700 eiro

© Ekrānšāviņš, "Degpunkts"

Raidījums "Degpunktā" ziņo par kādu 35 gadus vecu rūdītu krāpnieku, kurš apzog vecus un neaizsargātus cilvēkus.

"Degpunktā" jau ziņoja par gadījumu maija sākumā, kad Pārdaugavā sirmgalvi ar redzes traucējumi un meitu, kurai ir problēmas staigāt, apkrāpa vīrietis. Pirmo reizi vīrietis uzdevies par Rīgas siltuma darbinieku, kurš atnesis naudu par siltuma rēķinu pārmaksu, taču nauda ir jāizmaina. Sirmgalve, kura devusies sagaidīt meitu, atstāja naudas kastīti garnadža redzes lokā, kurš paņēma daļu naudas.

Taču nākamajā dienā krāpnieks atgriezās pēc otras daļas naudas. Tagad vīrietis uzdevās par policijas darbinieku, kurš iepriekšējā dienā aizmirsis svarīgus dokumentus. Meita Lilita saprata, ka kaut kas nav labi, ka tas ir iepriekšējās dienas zaglis. Vīrietis ienācis dzīvoklī, bet meita nespēja kastīti ar naudu nosargāt. Kopā no ģimenes nozagti 700 eiro.

Sievietes stāsta, ka vīrietis centies nākt arī trešo reizi, taču dzīvoklī netika ielaists.

Policija krāpnieku aizturējusi un informē, ka viņš ir rūdīts noziedznieks, kas savu lietu pieprot tieši pret veciem un neaizsargātiem cilvēkiem. Vīrietis savu vainu neatzīsts, taču pierādījumi savākti pietiekoši, lai atzītu vīrieti par vainīgu.

Policija lūdz atsaukties citus iespējamos cietušos!

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais