Jaunie sportisti zīmē e-talonam dizainu

Lai paspilgtinātu radošuma dzirksti, pirms zīmējumu izveides basketbola skolas Rīga audzekņi devēs iepazīt Rīgas satiksmes 2.trolejbusu parku © F64

Basketbola bumbas vietā nesen bērni un pusaudži no basketbola skolas Rīga ņēma rokā krāsu zīmuļus un radīja vairāk nekā 10 versijas, kā varētu izskatīties dzeltenais e-talons. Viņu zīmējumi ir publicēti Rīgas satiksmes mājaslapā, un ir sācies balsojums par labāko no tiem. Tas, kurš izpelnīsies vislielākās simpātijas, rotās jauno e-talonu.

Šī ir jau septītā reize, kad Rīgas satiksme piedāvā galvaspilsētas skolēniem iejusties mākslinieka ādā un radīt savu unikālo zīmējumu e-talonam. Šī gada tēma bērnu zīmēju konkursam ir Trolejbusam Rīgā 70.

Lai paspilgtinātu radošuma dzirksti, pirms zīmējumu izveides basketbola skolas Rīga audzēkņi devās iepazīt uzņēmuma 2. trolejbusu parku, izzinot šoferu un dažādu tehnisku speciālistu ikdienas darba soli, kā arī apskatot, kā notiek trolejbusu ikdienas apkope, lai katru rītu transports būtu tīrs un tehniski labā stāvoklī un varētu veikt pasažieru pārvadāšanu. Bērni un pusaudži varēja vērot un paši izmēģināt, kā notiek pārbaude pie narkologa, viņi viesojās arī atbildīgā dispečera kabinetā, uzzinot viņa galvenos darba pienākumus, kā arī apmeklēja trolejbusu ikdienas apskates telpas, kur ik dienu spēkrati tiek saposti nākamajai darba dienai, kā arī pārbaudīts to tehniskais stāvoklis. Bija iespēja arī klātienē apskatīt trolejbusu remonta zonu, tostarp iekāpt remontbedrē un apskatīt, kāda izskatās spēkrata ritošā daļa. Šī iespēja radīja lielu interesi, tāpat bērniem iepatikās vērot trolejbusa mazgāšanas procesu, pašiem atrodoties transporta līdzeklī. Un visi izmantoja arī iespēju pasēdēt pie stāvoša trolejbusa stūres, protams, šo mirkli iemūžinot fotogrāfijās.

Pēc ekskursijas, kad bija gūti jauni iespaidi, bērni un pusaudži, mākslinieka Jāņa Anmaņa iedrošināti, ķērās pie zīmēšanas. Piemēram, 12 gadus vecis Agris Meistars ārpus skolas priekšroku dod basketbola spēlēšanai (trenējas jau divus gadus), taču labprāt iesaistījās jauna e-talona dizaina radīšanā. Zīmējumā dažas nianses tika iekļautas no redzētā trolejbusu parkā. «Uzzināju daudz jauna par trolejbusu uzbūvi. Ikdienā izmantoju sabiedrisko transportu gan braucot uz skolu, gan treniņiem, tāpēc bija interesanti uzzināt ko jaunu par tiem,» piebilst Agris. Savukārt Sabīnei Škaparei visspilgtāk atmiņā paliks trolejbusu uzpošanas process. Viņa arī ikdienā zīmē un labprāt rada dažādus fantāzijas tēlus. Arī zīmējumu konkursā šī pieeja tika izmantota. Bet Elizabete Brale uzzīmēja krāsām piesātinātu trolejbusu. Šis nebūt nav viņas pirmais darbs - viņa darbojas zīmēšanas pulciņā, kur tapusi jau virkne zīmējumu. Papildus zīmēšanai Elizabete apmeklē arī peldēšanas un basketbola nodarbības.

Visi zīmējuma konkursa ietvaros tapušie darbiņi apskatāmi Rīgas satiksmes mājaslapā. Uzņēmums aicina nobalsot par sev tīkamāko bērna zīmējumu, kas gada nogalē tiks uzdrukāts uz dzeltenā e-talona. Balsot var laika posmā no 20. maija līdz 30. jūnijam. Balsot var vienu reizi dienā no viena datora.



Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais