Rīgā vēl remontēs

TOREIZ UN TAGAD. Brīvības ielā, vietā, kur šogad notiek siltumtrases remonts, 1958. gada oktobrī pavērās līdzīga aina. Tolaik siltumtrasi toreizējā Ļeņina (tagad Brīvības) ielā nevis remontēja, bet gan izbūvēja © Foto no grāmatas No ogļu lāpstas līdz automātikai

Vairākās centrālajās Rīgas ielās notiek apjomīgi remonti.

A/s Rīgas siltums informē, ka Krišjāņa Barona ielā uzņēmums ir pabeidzis siltumtrases nomaiņu un arī Valmieras ielā ir atcelti satiksmes ierobežojumi. Visi darbi tiek veikti pirms ielas seguma atjaunošanas, uzsver a/s Rīgas siltums valdes loceklis Uģis Osis.

Valmieras ielā (no mājas Nr. 6 gar Satekles ielu līdz Lāčplēša ielai 78) turpmākie remontdarbi nenotiks uz braucamās daļas. Valmieras ielā remonts braucamajā daļā noslēgsies šonedēļ, bet Ģertrūdes ielas šķērsojumā tas jāpabeidz 6. jūnijā. Tuvākajā laikā plānots pabeigt remontdarbus ielu braucamajās daļās Brīvības, Senču un Pērnavas ielas krustojumā. Jūnijā no Pērnavas ielas būs atļauts labais pagrieziens uz Brīvības ielu, bet iepriekš minētajā krustojumā darbus plānots pabeigt līdz 13. jūnijam.

Bez satiksmes ierobežojumiem notiks siltumtrases remonts Ilūkstes ielas un Dārzciema ielas rajonā. Tos uzsāks rudenī, kad mazdārziņos būs novākta raža.

Šovasar iecerēts mainīt siltumtrases maģistrāli Brīvības ielā, posmā no Bruņinieku līdz Lāčplēša ielai, un Lāčplēša ielā, posmā no Brīvības ielas līdz K. Valdemāra ielai. Šajā teritorijā atrodas 145 dzīvojamās mājas, bet to iedzīvotāji karsto ūdeni saņems no pagaidu siltumtīkliem. Šajos ielu posmos būs transporta kustības ierobežojumi, jo Brīvības ielā siltummezgls izbūvēts ielas vidū. Visticamāk, remontdarbu laikā satiksmei atstās pa vienai joslai katrā virzienā. Remontu plānots uzsākt jūlijā.



Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais