Rīgā kāds pāris pastrādā baisu noziegumu

© nra.lv

Valsts policija 30. aprīlī saņēma informāciju, ka Rīgā, Mazajā Krūmu ielā kādā dzīvoklī ir sadurts vīrietis. Notikuma vietā ieradās Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas cietušo ar 12 durtām brūcēm nogādāja slimnīcā, ziņo Valsts policija.

Policisti noskaidroja, ka vīrieti, iespējams, sadūris viņa paziņa - 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš kopā ar savu dzīvesbiedri un cietušo minētajā dzīvoklī lietojuši alkoholu. Pirms divām nedēļām Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizdomās turamo 1980. gadā dzimušo vīrieti aizturēja viņa dzīvesvietā Iļģuciemā.

Tālākās izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka 1980. gadā dzimušais vīrietis noziegumu, visticamāk, nav izdarījis viens. Policija noskaidroja, ka dūrienus ar nazi izdarījusi arī vīrieša 1991. gadā dzimusī dzīvesbiedre.

Vakar, 16. maijā, Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizdomās turamo sievieti aizturēja viņas dzīvesvietā Iļģuciemā. Aizturētā jau iepriekš sodīta par miesas bojājumu nodarīšanu.

Noskaidrots, ka nozieguma izdarīšanas brīdī trijotne lietojusi alkoholu. Nozieguma motīvi pašlaik tiek skaidroti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem.

Cietušais šobrīd atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais