"Vienotība" vēlas Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora atbrīvošanu

© F64

Partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcija šodien plkst.14 Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē rosinās atbrīvot no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aleksejenko.

Kā aģentūru LETA informēja "Vienotības" frakcijas referents Edgars Ikstens, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 18.martā Aleksejenko piemēroja piecu minimālo mēnešalgu jeb 1850 eiro sodu par mobilā tālruņa signāla slāpēšanas iekārtas glabāšanu.

Aleksejenko ir notiesāts pēc Krimināllikuma 237.1 panta otrās daļas "par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšanu". "Vienotības" deputāti uzskata, ka Aleksejenko ir jāatbrīvo no amata, balstoties uz Darba likuma 101.pantu, jo viņš ir rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu.

"Krimināli sodīta persona ir zaudējusi darba devēja un rīdzinieku uzticību un nevar turpināt pildīt tik atbildīgu amatu," uzskata "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

2013.gada 1.jūlijā Aleksejenko tika atstādināts no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemēroja viņam aizdomās turētā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu. Tolaik izskanēja, ka Aleksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams, pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu, atzīmē "Vienotība".

Aleksejenko tika atjaunots Mājokļu un vides departamenta direktora amatā aizvadītā gada nogalē.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais