"Rīgas satiksme" pensionārus un skolēnus aicina atjaunonāt bezmaksas braucienu biļetes

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" aicina atjaunot bezmaksas braukšanas statusu pensionāriem no 75 gadu vecuma un 2.-4.klašu skolēniem.

Abām iedzīvotāju kategorijām, kas izmanto sabiedrisko transportu bez maksas, jāatjaunina savs statuss, ielādējot e-talonā bezmaksas biļeti. Lai to izdarītu, jāierodas kādā no "Rīgas satiksmes" galapunktiem vai biļešu pārdošanas vietām.

Pensionāriem, kuri sasnieguši 75 gadu vecumu, e-talonā tiks ielādēta beztermiņa biļete ar 100% atlaidi, savukārt 2.-4.klases skolēniem bezmaksas biļete uz noteiktu laiku līdz trīs gadiem.

Pirms gada personalizācijas gaitā iedzīvotāji aizpildīja anketas, nodeva tās "Rīgas satiksmei" un pa pastu saņēma savus personalizētos e-talonus. Vēstulē, kas bija pievienota e-talonam, bija norādīts konkrēts februāra, marta vai aprīļa datums, līdz kuram jāatjauno statuss. Minētais datums redzams arī karšu lasītāja displejā - brīdī, kad tiek veikta brauciena reģistrācija.

"Rīgas satiksme" lūdz pensionārus, kuri sabiedrisko transportu izmanto bez maksas, rast iespēju ierasties kādā no sabiedriskā transporta galapunktiem no plkst.7 līdz 20 vai biļešu pārdošanas vietām pilsētā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

Skolām, kurās mācās 2.-4.klases skolēni, "Rīgas satiksme" piedāvā iespēju pieteikties skolēnu centralizētai apkalpošanai skolā. Alternatīva skolēnu vecākiem ir ierasties sabiedriskā transporta galapunktos un biļešu pārdošanās vietās, jau sākot no šodienas.

Bezmaksas biļeti e-talonā iespējams ielādēt sabiedriskā transporta galapunktos un "Rīgas satiksmes" biļešu tirdzniecības vietās no 25.februāra.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais