Rīgas dome turpinās aukļu pabalstu izmaksas arī pēc 1.jūnijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

No 1.jūnija, kad valsts pārtrauks finansēt aukļu pakalpojumu programmu, to turpmāk Rīgā nodrošinās pašvaldība, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Noslēdzoties valsts dotētajai aukļu pakalpojumu finansēšanas programmai, to no 1.jūnija Rīgā pārņems un turpinās pilsētas pašvaldība, maksājot auklēm 116 eiro mēnesī par viena bērna uzraudzīšanu. To paredz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā atbalstīto saistošo noteikumu projekts.

Līdzfinansējums paredzēts bērniem no pusotra gada vecuma līdz trīs gadu vecumam vai līdz brīdim, kad bērns saņem piedāvājumu no pašvaldības bērnudārza, bet ne ilgāk kā līdz brīdim, kad bērnam jāsāk obligātā sagatavošana pamatizglītības apguvei jeb līdz kalendārā gada, kad bērnam aprit pieci gadi, 1.septembrim.

Lai turpmāk saņemtu šo līdzfinansējumu, auklēm būs jānoslēdz līgums ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldi.

Pašlaik šie apmaksātie pakalpojumi Rīgā tiek nodrošināti vairāk nekā 900 bērniem, kuri kopumā ir vairāk nekā 500 aukļu aprūpē.

Pabalsts sniegs iespēju katra bērna vecākiem atgriezties darbā, sagaidot rindu pašvaldības bērnudārzā, saņemot līdzfinansējumu privātajam bērnudārzam vai saņemot aukles pakalpojumus.

Svarīgākais