Vecākus izglīto par bērnu traumatismu

© F64

Šo ceturtdien, 12. maijā, vecākiem ir iespēja apmeklēt bezmaksas nodarbību par bērnu traumatismu. Mediķu ikdienas darba pieredze liecina, ka bērnu slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā katru gadu vēršas gandrīz 20 000 pacientu.

Iepriekš seminārs par bērnu traumatismu un pirmās palīdzības sniegšanu notika dzīves prasmju un veselības veicināšanas skolā Vinnija Pūka skola. Tagad SIA Rīgas Veselības centrs turpina bezmaksas nodarbību ciklu un par bērnu traumatismu stāstīs projekta Pirmais solis - drošs ietvaros. Seminārs notiks filiālē Imanta (Imantas 8. līnijā 1, k1) 12. maijā no pulksten 17 līdz 19, to vadīs ārsts reanimatologs Valdis Skotelis. Vecākiem būs iespēja uzzināt par dažādām bērnu traumām, to profilaksi un pirmo palīdzību.

Bērni gūst traumas gan vecāku neapdomīgas rīcības dēļ, gan tāpēc, ka nav iemācīti, kā rīkoties, lai pasargātu sevi. Ļoti bieži bērni traumējas, krītot no augstuma, apdedzinās, viņus sakož dzīvnieki, viņi gūst sadzīves traumas arī bērnu rotaļlaukumos. Peldoties bez pieaugušā klātbūtnes, bērni apdraud savu dzīvību, bet ne katrs pieaugušais prot sniegt pirmo palīdzību.

Pieteikumus semināram gaida uz epastu: solisdross@gmail.com vai pa tālruni 29996119.



Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais