Cilvēkiem, kuri Vecmīlgrāvī sasēja suni ar līmlenti – vien 7 eiro sods

© facebook/ekrānšāviņš

Pirms nepilnām divām nedēļām cilvēkus sociālajā tīklā facebook šokēja kāda aculiecinieka stāsts, par šķietami ļoti nežēlīgu ģimeni, kura savu mīluli esot sasējusi ar līmlenti.

Ar stāstu dalījies kāds aculiecinieks, kurš atklājis - Vecmīlgrāvī saticis ģimeni- vīrieti, sievieti un trīs bērnus, kuriem līdzi bijis arī suns. Ģimene suni esot sasējusi ar līmlenti, lai varētu tam apgriezt spalvas. Aculiecinieks arī uzņēmis foto attēlus un tie izraisījuši plašu sabiedrības interesi.

Šo lietu arī izmeklēja Pārtikas Veterinārais dienests, kurš nācis klajā ar informāciju - suņa saimniekiem par nodarīto būs jāmaksā septiņu eiro liels sods. PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe nelielo soda apmēru pamato ar faktu - ģimene sunim neesot vēlējusies nodarīt pāri.

“Saimnieki šajā gadījumā patiešām pieļāvuši dzīvnieku labturības prasību pārkāpumus savas nezināšanas dēļ un izdarīto ļoti nožēlo, tieši tādēļ piemērotajam sodam ir drīzāk audzinošs raksturs,” portālam nra.lv atklāj A. Joffe un piebilst - suņa saimnieki apzināti dzīvniekam nav vēlējušies nekādi nodarīt pāri.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.