Kopš 2009. gada algas "Rīgas satiksmes" vadībai ir samazinātas uz pusi

Kopš 2009. gada pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes un vadošo darbinieku atalgojums ir samazināts par 50%. Tā norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

2009.gada janvārī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs saņēma 6 000 latu, savukārt 2010.gadā janvārī atalgojums bija 2 835 lati. "Rīgas satiksmes" valdes locekļu algas pērnā gada sākumā bija 5 400 latu, savukārt šā gada janvārī tās bija 2551,50 lati. Tas pats attiecas arī uz uzņēmuma direktoru algām, kuru likmes pirms gada bija 5250 latu, savukārt šā gada janvārī - 2687 lati.

"Viens no pirmajiem darbiem, kas tika veikts "Rīgas satiksmē" šī sasaukuma domes laikā, bija administratīvo izdevumu samazināšana. Kā kapitāla daļu turētājs biju uzdevis uzņēmuma vadībai samazināt tos par pusmiljonu latu," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs .

"Arī turpmāk mēs veiksim administratīvā aparāta optimizāciju," norāda Nils Ušakovs.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais